4 tendințe în amenajarea casei care oferă o stare de bine

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu siguranță, știți deja că locuințele noastre ne pot afecta starea de spirit. La fel cum modul în care este amenajat și organizat biroul poate spori sau încetini productivitatea noastră, și locuința își poate pune amprenta asupra felului în care ne simțim. La urma urmei, acasă ar trebui să ne simțim relaxați și în deplină siguranță. Așadar, este foarte important să ne decorăm casele în așa fel încât să obținem rezultate frumoase, care să ne facă să ne simțim bine și chiar să așteptăm cu nerăbdare să ajungem acasă.

În acest sens, iată câteva idei de decor care pot face ca orice locuință să arate mai bine ca niciodată:

  1. O intrare liberă. Holul de la intrare ne poate face să ne simțim grozav sau dimpotrivă. Dacă atunci când intrăm în casă suntem întâmpinați de zeci de haine, de tot felul de perechi de pantofi și de lucruri împrăștiate peste tot, cu siguranță nu ne vom simți foarte bine. Așadar, organizarea trebuie să înceapă de la intrare. Vă poate fi de folos un cuier, precum și un pantofar care vor avea grijă ca pantofii și hainele noastre să aibă un loc numai al lor. De asemenea, o consolă cochetă, prevăzută cu un sertar, va fi foarte utilă. Oricât am susține curățenia și organizarea, în orice casă este admis un colț de dezordine, iar acel colț de dezordine poate fi chiar sertarul de la consolă. Practic, este vorba despre un colț unde punem rapid toate lucrurile de care nu avem timp să ne ocupăm sau lucruri pe care nu dorim să le cărăm în geantă. De la facturi, pudre, rujuri și până la chei, un baton de ciocolată și gume, acolo este locul unde avem voie să aruncăm lucrurile de care nu avem timp să ne ocupăm.
  2. Optați pentru mobilier confortabil. Când vine vorba de alegerea mobilierului, designerii sugerează utilizarea curbelor în loc de margini ascuțite. Astfel de piese de mobilier susțin sentimentul de bunăstare și de siguranță, deoarece creierul nostru tinde să asocieze colțurile mai ascuțite cu rănirea. Sunt și foarte multe tipuri de colțare living care susțin ideea de confort, de bunăstare și de relaxare. În general, colțarele generoase, confortabile, cu perne moi transmit corpului și minții să se relaxeze. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să avem perne sau piese de mobilier curbate în toată casa. Concentrați-vă pe piesele principale, cum ar fi măsuțele de cafea, consola din hol și chiar scaunele. Puteți opta pentru pufuri sau otomane în loc de scaunele tradiționale pentru un plus de confort.
  3. Creați o baie liniștitoare. Există mai multe modalități prin care puteți amenaja o baie relaxantă, asemeni unui spa. De exemplu, puteți decora cu plante care prosperă în mediile umede. De asemenea, corpurile de mobilier deschise la culoare sau rafturile de bambus contribuie la aspectul natural al băii. La fel de bine, puteți opta pentru un covoraș din bambus sau din bumbac organic. Accesoriile își spun și ele cuvântul, indiferent dacă sunt din sticlă simplă transparentă sau din porțelan imprimat. Halatele pufoase și prosoapele moi de diferite dimensiuni sunt de nelipsit.
  4. Permiteți luminii naturale să pătrundă în casă. Lumina naturală este cea mai sănătoasă formă de iluminare care vă ridică moralul. Prin urmare, asigurați-vă că fiecare încăpere beneficiază de lumină naturală. Pentru intimitate, optați pentru perdele din in sau dintr-un amestec de in și bumbac. În ceea ce privește lumina artificială, optați pentru lumină albă în locurile unde întreprindeți tot felul de activități, cum ar fi în bucătărie, în baie sau în birou. În schimb, pentru dormitoare și pentru camera de zi, lumina galbenă este mult mai recomandată. Nu ezitați să decorați cu lumânări naturale din soia.

Nu în ultimul rând, nu putem vorbi despre o amenajare care să ne facă să ne simțim bine fără să menționăm puterea plantelor. Cercetările au arătat că vom avea parte de numeroase beneficii dacă vom decora cu plante. Ele ajută la purificarea aerului din interior, diminuează stresul și ne îmbunătățesc puterea de concentrare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *