4 trucuri de care ții cont atunci când amenajezi o bucătărie de mici dimensiuni

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O bucătărie mare este cel mai frumos lucru pe care ți-l poți imagina, însă ce te faci atunci când spațiul nu este la fel de prietenos cu dorințele tale? Mai mult ca sigur nu îți rămâne decât să fii inspirat cât se poate de mult și să îți pui imaginația la încercare pentru ca rezultatul final să fie cel pe care tu îl aștepți cel mai mult.

O bucătărie mică poate fi o provocare frumoasă uneori, mai ales pentru cei ce aleg o locuință situată într-un bloc vechi, un apartament, mai exact. Astfel de locuințe vechi au prezentat un mare dezavantaj cu privire la modalitatea de compartimentare, cel mai mult având de suferit bucătăriile și băile.

Pentru a te ajuta să fii eficient, să ai în vedere fiecare centimetru din spațiul de care dispui și în același timp să beneficiezi de funcționalitate și de un design plăcut, iată mai jos 4 trucuri de care ții cont atunci când amenajezi o bucătărie de mici dimensiuni:

  1. Alege doar electrocasnicele de care ai nevoie și nu încărca mai mult decât este cazul!

Nu ai de ce să alegi un espressor dacă nu îl folosești sau un robot de bucătărie pe care să îl ții pe post de „bibelou”. Ar fi cât se poate de bine să alegi doar acele electrocasnice de care ai mare nevoie, așa cum este cazul unui frigider, cuptor electric și plită, o hotă pe care o poți regăsi aici. Dacă spațiul îți permite și mai ales dacă ai optat pentru un mobilier incorporabil poate că ar fi minunat să reușești să montezi o mașină de spălat vase, precum este aceasta, care să te ajute să nu mai ai deloc vase murdare în bucătărie, fiindu-ți un mare aliat.

  1. Folosește-te de pereți!

Atunci când amenajăm un spațiu suntem tentați să ocupăm aproape fiecare centimetru ce aparține pardoselii. Ceea ce se întâmplă este că vom supraaglomera destul de mult spațiul și vom crea senzația unei încăperi neaerisite, aglomerate. De aceea, folosește-te cât mai mult de pereți, pornind de la prinderea unor dulapuri de perete și până la montarea unor sisteme de prindere pentru diverse accesorii sau ustensile folosite des în bucătărie. Poți opta pentru benzi magnetice, cârlige de agățat oale sau coșulețe pentru mirodenii.

  1. Alege soluții practice pentru depozitare!

Într-o bucătărie mică ai nevoie de spațiu. De aceea, pentru a nu mai aduce încă un dulap în plus ar fi perfect să te folosești exact de ceea ce ai. Alege să depozitezi cratițele sau oalele în cuptorul aragazului, iată o soluție inovatoare. Ai putea depozita anumite obiecte chiar și pe plita aragazului, așa cum ar fi tocătorul de bucătărie. Rafturile și polițele sunt alte soluții de depozitare pe care le poți avea în vedere, dar nu exagera.

  1. Stop electrocasnice mici!

Este minunat să ai totul la îndemână, dar doar atunci când se poate. Ar fi bine să renunți la o parte dintre electrocasnicele mici pentru a nu transforma spațiul într-unul aglomerat de foarte multă aparatură. Nu poți avea totul, așa că poți renunța la anumite obiecte care nu îți sunt de mare folos. Dacă nu ai unde să le depozitezi, renunță la mașina de tocat carne, filtru, fierbătorul de apă, blenderul sau chiar și la robotul de bucătărie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *