5 aparate eficiente din punct de vedere energetic de care ai nevoie acasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când este timpul să înlocuim echipamentele de uz casnic care s-au deteriorat odată cu utilizarea frecventă și cu trecerea timpului, unul dintre aspectele principale care ne vin în minte are legătură cu economisirea de energie. Cu toate că apreciem un aspect frumos și funcțiile multiple, ne dorim totodată și echipamente cât mai ecologice. Nu doar că aparatele eficiente din punct de vedere energetic ne vor ajuta să reducem amprenta de carbon, dar totodată ne vor reduce facturile la energie.

Iată câteva dintre cele mai importante aparate eficiente din punct de vedere energetic de care depinde orice locuință:

  1. Combină frigorifică. Când vine vorba de alegerea unui frigider, există foarte multe modele pe care trebuie să le luați în considerare, începând cu stilul ușii, cu dimensiunea lui și, desigur, cu funcțiile sale. Dintre modelele de combine frigorifice Beko, cel side-by-side este printre cele mai apreciate, deoarece se poate potrivi în orice bucătărie, este spațios și puteți vedea ce aveți în frigider dintr-o singură privire. În plus, cele mai moderne combine frigorifice sunt fabricate din oțel inoxidabil pentru un aspect elegant.
  2. Unul dintre cele mai utilizate echipamente din întreaga casă și care poate face adevărate minuni pentru starea noastră de bine și de sănătate, aspiratorul poate fi mai mult decât un aparat de curățare a pardoselii. Cele mai moderne aspiratoare Beko au un design compact, sunt portabile și ușor de manevrat. În plus, pot fi depozitate fără bătăi de cap. Optați pentru un aspirator cu filtru HEPA pentru eliminarea alergenilor din aer și cu o varietate de capete pentru curățarea colțurilor, a canapelei și rosturilor, pentru o curățenie ca la carte.
  3. Mașină de spălat vase. Mașinile de spălat vase consumă apă și energie, așa că este necesar să optați pentru o mașină cu o eficiență energetică ridicată. În general, mașinile de spălat vase eficiente din punct de vedere energetic sunt adesea mai ecologice decât spălarea manuală a vaselor. De fapt, o mașină de spălat vase certificată Energy Star folosește aproximativ 12 litri de apă comparativ cu aproximativ 80 de litri de apă de care am avea nevoie pentru a spăla manual aceeași cantitate de vase.
  4. Hotă. Deși adesea nu ne gândim la cât de mult consumă o hotă, în realitate hota consumă o cantitate considerabilă de energie pentru a îndepărta fumul și aburii din timpul gătitului. La fel ca alte echipamente de bucătărie, veți dori să optați pentru aparate care sunt certificate Energy Star. Există numeroase modele de hote eficiente din punct de vedere energetic, decorative sau din oțel inoxidabil anti-amprente, care arată excelent în orice bucătărie și care îndepărtează fumul și mirosurile neplăcute fără să vă încarce facturile de energie.
  5. Mulți dintre noi avem impresia că niciodată nu există suficient spațiu de congelare în sertarele frigiderului, așa că avem nevoie de un congelator suplimentar. Un congelator, chiar și unul de dimensiuni mici, vă pune la dispoziție mai mult spațiu pentru congelarea hranei, astfel încât să puteți beneficia de un regim alimentar echilibrat. Optați pentru un congelator certificat Energy Star care vă oferă spațiu suplimentar de congelare, dar fără costuri suplimentare la facturi.

Adesea, costul unui aparat eficient din punct de vedere energetic va fi mai mare sau mai mic, în funcție de numărul de caracteristici și funcții pe care le deține. Echipamentele de uz casnic eficiente din punct de vedere energetic ar putea costa mai mult decât alte modele mai simple, însă investiția se va amortiza încă din primele luni de utilizare. În general, încercați să optați pentru aparate care au îndeplinit cerințele de certificare Energy Star, deoarece Energy Star este simbolul pentru eficiența energetică, oferind informații simple, credibile și imparțiale pe care se bazează consumatorii pentru a lua decizii bine informate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *