5 aspecte pe care să le ai în vedere atunci când renovezi o baie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Renovarea unei băi vechi ridică o mulțime de provocări pentru cei ce locuiesc aici. Înainte să faci orice modificare ar trebui să stabilești un buget în care să încadrezi și pe care să îl respecți întocmai.
Baia este locul care te răsfață în fiecare seară, este locul în care pășești spre a avea câteva clipe de relaxare, doar tu, cu tine. De aceea, totul aici trebuie să strălucească de curățenie, să fie realizat într-o armonie cromatică perfectă, iar accesoriile din baie nu vor face altceva decât să înfrumusețeze și mai mult spațiul.

baieIată mai jos 5 aspecte pe care să le ai în vedere atunci când renovezi o baie:

1. Cea mai simplă metodă prin care să modernizezi baia ar fi să schimbi gresia și faianța.

În principiu, când schimbi gresia și faianța din baie, ai nevoie de plăcile ceramice respective, de adezivi pentru placare și de chituri pentru rosturi. Mulți dintre cei ce renovează fac o greșeală importantă când vine vorba de schimbarea gresiei și faianței din baie. Mai exact, alocă un buget consistent pentru achiziția gresiei și faianței, dar se zgârcesc cu investiția în adezivii pentru placare. Nu face și tu aceeași eroare, dacă nu vrei să ai probleme cu gresia sau cu faianța din baie. De asemenea, dacă ai o baie mică pe care dorești să o renovezi optează întotdeauna pentru gresia și faianța de mici dimensiuni, dând senzația unui spațiu mai mare. Vei reuși să găsești ceea ce ți se potrivește destul de rapid.

2. Înlocuiește centrala termică sau boilerul electric

În cazul în care apartamentul este prevăzut cu o centrală, iar aceasta este amplasată în baie, poți lua în calcul să înlocuiești cu o alta nouă, dacă nu funcționează foarte bine ori dacă este foarte veche. De asemenea, ar fi bine să iei în calcul înlocuirea boilerului electric cu unul nou, alegând dintre aceste boilere electrice, de calitate. Rezistența boilerului poate ceda după o folosire îndelungată. În plus, aceste obiecte noi se vor integra destul de bine în spațiul amenajat.

3. Alege această mobilă de baie, rezistentă la umezeală și la temperaturi crescute.

Corpurile de mobilier din baie vor înfrumuseța destul de mult spațiul și, în plus, au și rol de depozitare. Ar trebui să iei în calcul schimbarea pieselor de mobilier vechi cu unele noi, care să se asorteze cu noile elemente de design din încăpere. Mai mult ca sigur baia ta va arăta impecabil.

4. Accesoriile, prezente și în baie – aceste elemente își au locul oriunde.

Fie că este vorba despre o vază cu lavandă, despre un tablou rezistent la umiditate sau despre o placă ceramică decorativă, toate aceste lucruri vor înfrumuseța destul de mult spațiul. Alege întotdeauna prosoape de bună calitate, colorate și vesele și vei observa că reușești să transformi spațiul în cel mult așteptat.

5. Obiectele sanitare trebuiesc alese cu grijă 

Dacă nu ai o baie foarte mare, atunci ar fi bine să nu alegi o cadă imensă sau o cabină de duș impunătoare. Obiectele sanitare vechi se vor înlocui cu unele noi și de o mai bună calitate și mai mult ca sigur baia va deveni punctul de atracție al locuinței tale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *