5 idei accesibile de reamenajare a locuinței tale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Locuința noastră ar trebui să fie acel spațiu în care ne distanțăm de toate motivele de stres și de îngrijorare, un spațiu în care să ne reculegem, să ne încărcăm și să ne propunem să fim din ce în ce mai buni în orice am face. Dar iată că uneori ne cuprinde o stare neplăcută de cum intrăm în casă. Poate că e dezordine, poate că suntem întâmpinați de un miros neplăcut, poate că e întuneric sau poate că locuința noastră are un aspect demodat și nu mai rezonează cu cine suntem noi acum.

Cu alte cuvinte, poate că a sosit timpul să ne transformăm casa într-un loc sacru, care să ne sporească starea de bine și intenția de a fi persoane mai bune, mai calme și mai liniștite în fiecare zi.

Iată câteva idei accesibile care vă pot fi de folos dacă vă gândiți să vă reamenajați locuința:

  1. Lumina joaca un rol decesiv. Dacă locuința noastră beneficiază de lumină naturală, atunci ne putem considera norocoși. Lumina naturală este cel mai bun stimul, așa că, măcar în zilele libere, așezați-vă lângă fereastră, dați draperiile la o parte și citiți câteva rânduri din cartea preferată. Încercați să completați lumina naturală cu iluminarea artificială. Deoarece iluminarea artificială merge mână în mână cu ambianța, puteți opta pentru becuri HUE care vă permit să vă bucurați de lumină de ambianță și de culoare.
  2. Decor pentru simțuri. Sunt nenumărate gesturi mărunte pe care le putem face pentru a ne răsfăța simțurile și multe dintre aceste gesturi nici nu costă prea mult. Becurile sunt opțiunea cea mai la îndemână prin care puteți schimba ambianța la lăsarea serii, iar în ceea ce privește becurile Philips hue preţuri, cu siguranță veți fi încântat de oferta amplă de caracteristici și de prețuri. Mai apoi, ar fi minunat să aveți în fiecare încăpere câteva lumânări parfumate. Orice formă de reîmprospătare a casei cu mirosuri relaxante ne va face imediat să ne simțim mai calmi și mai liniștiți. Levănțica susține o odihnă bună, iar mirosul de migdale este deosebit de relaxant. Difuzoarele de aromaterapie, uleiurile esențiale de cea mai bună calitate sau lumânările din soia ori ceară de albine sunt toate modalități naturale prin care puteți îmbunătăți ambianța cu mirosuri proaspete și relaxante.
  3. Puterea albastrului. Cercetările efectuate de un număr mare de psihologi au concluzionat că albastrul poate avea un efect calmant și poate elimina stresul. O cameră de zi cu pereți albaștri poate fi antidotul împotriva stresului. De asemenea, puteți completa decorul pereților cu câteva fotografii care prezintă marea în tot calmul ei. Sunt nenumărate tablouri care surprind vara în toată splendoarea ei, mediul marin și plajele pitorești. Dacă aveți astfel de fotografii personale, cu atât mai bine, căci doar privindu-le, vă veți putea întoarce în timp și veți simți din nou bucuria, calmul și relaxarea de atunci.
  4. Eliminați dezordinea și aglomerația. Pentru a evita motivele suplimentare de stres și pentru a invita echilibrul în locuințele noastre, este obligatoriu să eliminăm aglomerația. Practic, este necesar să facem curățenie în fiecare colț din casele noastre și să aruncăm lucrurile stricate sau să dăruim lucrurile pe care nu le mai folosim. Nu folosiți prea multe elemente decorative peste care se va așeza inevitabil praful și nici nu lăsați lucrurile banale, precum facturile, chitanțele și actele mărunte să se acumuleze.
  5. Încercați o paletă de culori neutre. Când vine vorba de culoarea mobilierului, a pernelor și a covoarelor, cele mai primitoare și liniștitoare culori sunt cele neutre. Materialele textile ar trebui să respecte aceeași regulă, și anume să fie cât mai naturale, ușoare și confortabile. Doar înlocuind cearceafurile, pernele și perdelele cu unele în nuanțe de alb, gri, maro și bej vom invita atmosfera relaxantă în casele noastre.

Nu uitați că plantele au un efect natural de relaxare, dat fiind verdele lor atât de proaspăt și atât de liniștitor. În plus, plantele de interior curăță și purifică aerul din casa noastră. Unele dintre cele mai apreciate plante de interior sunt violetele de Parma pentru abundența lor de flori mărunte și intens colorate, urmate de Kalanchoe pentru aceeași bogăție de flori colorate, iar gardeniile și iasomiile sunt de neîntrecut când vine vorba de parfumuri cuceritoare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *