5 idei de care să ții cont atunci când cumperi mobilierul pentru casa ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alegerea mobilierului pentru locuința ta este un lucru care trebuie să te preocupe destul de mult. Cu toate că ni se pare simplu, atunci când privim către schițele designerilor de interior ne vom da seama că trebuie să ne concentrăm destul de mult pentru a alege piesele de mobilier din locuința noastră.

De la alegerea culorilor potrivite și până la elementele de design – toate aceste trebuiesc să fie atent urmărite, astfel încât produsul final să fie cel dorit și să avem parte de o amenajare cu stil, exact pe gustul nostru.

De aceea, iată mai jos 5 idei de care să ții cont atunci când cumperi mobilierul pentru casa ta:

1. Alege produse de bună calitate și confortabile – mai ales atunci când vine vorba despre confortul tău, nu trebuie să te abați deloc de la calitate. De exemplu, pentru dormitor este bine să alegi un pat mare și încăpător, pe care îl poți regăsi aici, unde să te poți odihni foarte bine. La fel se întâmplă și cu colțarul din living care trebuie să fie comod, să fie extensibil dacă nu beneficiezi de mai multe camere și să aibă o saltea comodă. Calitatea produselor determină durabilitatea acestora, așa că dacă nu ești adeptul să schimbi mobilierul de fiecare dată ai putea opta pentru produse de calitate superioară.

2. Cumpără produse de care ai cu adevărat nevoie! Fie că este vorba despre o masă pentru living, precum este aceasta, fie despre un șifonier sau dulap pentru hol, va trebui să le alegi ori de câte ori ai nevoie de ele. Dacă ai deja amenajat un dressing, nu ai de ce să optezi pentru un șifonier, la fel cum nu este cazul să cumperi corpuri mari de mobilă de living dacă ești adeptul stilului minimalist. Rezumă-te la un spațiu mai mare și renunță la vechile concepții din trecut care considerau că o casă este mai frumoasă dacă beneficiază de mobilier masiv, potrivit pentru fiecare colț.

3. Optează pentru mobilier incorporabil pentru bucătărie – aceasta este o tendință din ce în ce mai cunoscută care are un avantaj destul de mare – acela al incorporării electrocasnicelor din bucătărie într-un stil cât mai plăcut. Fie că este vorba despre cuptor, plită sau hotă, acestea vor fi mult mai frumos integrate într-un mobilier incorporabil.

4. Culori îndrăznețe pentru mobilier – deși până de curând se purtau culorile neutre, de această dată ai putea îndrăzni mai mult. Alege mobilier în culori cât mai îndrăznețe, care să înveselească destul de mult spațiul și cu siguranță te vei simți perfect. De asemenea, dacă totuși preferi neutrul sau nuanțele pale, atunci ai putea opta pentru un perete accent mai colorat sau pentru un corp de mobilă colorat, integrat perfect în restul elementelor de decor.

5. Respectă stilul de amenajare – acesta este un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere. Ar fi bine să alegi piesele de mobilier în funcție de stilul de amenajare pe care îl preferi. De exemplu, dacă vei opta pentru stilul minimalist, cu siguranță nu vei alege mobilier din lemn masiv sau corpuri prea numeroase de mobilier și invers, atunci când vei alege stilul clasic te vei concentra pe piese de mobilier destul de solide, dând un farmec frumos locuinței tale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *