5 idei despre cum să planifici lucrările de finisare ale locuinței tale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Finisarea pereților locuinței reprezintă o etapă mult mai costisitoare decât partea de construcție a casei. De aceea, trebuie să fii cât se poate de atent și să planifici cu multă răbdare toate lucrările de finisare ale locuinței.

Fie că vorbim despre placarea pereților cu gips carton, fie că avem în vedere tencuirea acestora, cu siguranță ambele variante implică timp și costuri. De aceea, este bine să ai în vedere toate etapele și să alegi exact ceea ce este mai bun pentru tine și pentru trăinicia construcției.

Iată mai jos 5 idei despre cum să planifici lucrările de finisare ale locuinței:

1. Schițează cum anume vrei să arate interiorul și exteriorul casei tale – fiecare persoană are un plan atunci când vine vorba despre amenajarea propriei locuințe. Cu siguranță, știe exact cum este compartimentat interiorul casei, dar mai ales cum anume își dorește să arate. Un parchet din lemn masiv sau unul triplustratificat, piatră naturală sau faianță, culori vesele sau culori neutre – toate acestea sunt deja cunoscute și se află în strânsă legătură cu tot ceea ce ne dorim. De aceea, mai înainte de a trece la etapele de finisare ale locuinței ar fi bine să schițezi pe o foaie de hârtie exact ceea ce îți dorești. Vei putea scrie acolo care este varianta de faianță pe care o vezi așezată în baie sau bucătărie, ce fel de pardoseală să alegi, ba chiar și elemente de finisare exterioară. Toate aceste schițe trebuiesc ținute bine, în aceste mape și mai apoi prezentate arhitectului.

2. Discută cu arhitectul – o discuție cu un specialist cu siguranță va face puțină ordine în gândurile tale. Acesta va ști cum să combine materialele astfel încât să iasă exact ceea ce îți dorești și mai ales să îmbine utilul cu plăcutul. Va alege cele mai bune materiale pentru finisarea casei, va opta pentru combinarea culorilor pe care ți le dorești și de aceea va crea un spațiu cu adevărat minunat, în care tu să te simți cu adevărat bine.

3. Mergi în magazine și găsește cele mai bune variante de materiale – iată o altă variantă pe care trebuie să o ai în vedere dacă îți dorești ca totul să fie bine planificat. Ar fi bine să „cercetezi” piața, să vezi exact care sunt materialele de care ai nevoie și care este costul acestora. Notează în fiecare magazin pe care l-ai vizitat prețurile materialelor și folosește aceste capsatoare pentru a îndosaria toată informația. Cu siguranță, atunci când vei ajunge să alegi un anumit material, vei ști exact unde este mai ieftin și tipul materialului pe care îl vei folosi.

4. Alege doar lucrurile de calitate! Chiar dacă uneori prețul face parte din alegerile noastre, atunci când vine vorba de finisarea casei lucrurile trebuie să stea puțin diferit. Ar trebui să alegi doar materiale de cea mai bună calitate, chiar de ar fi să plătești un preț mai mare. Dacă vei alege ceva ieftin s-ar putea să te aștepți ca în curând să fie nevoie să le înlocuiești și astfel vei parcurge alte lucrări de renovare.

5. Ține cheltuielile sub control – nu este bine nici să plătești mai mult decât este cazul și de aceea este bine ca totul să fie bine analizat și să fie cheltuit în limita bugetului alocat. Chiar de ar fi să dispui de sume de bani destul de generoase, nu este bine să cheltui foarte mult pentru că, nu uita, urmează o altă etapă la fel de costisitoare – amenajarea casei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *