Bucătăria este locul în care toți cei ai casei se simt bine, se strâng în jurul mesei, prepară cina sau pur și simplu citesc o carte bună.
În ultima perioadă, bucătăria și-a schimbat destul de mult utilitatea și a devenit astăzi un spațiu în care poți petrece de dimineața până seara, locul în care îți începi ziua, sorbind o cafea bună, dar și camera în care petreci clipe frumoase alături de cei dragi.
Și pentru ca totul să se potrivească ideilor și mai ales personalității tale, va trebui să ai în vedere câteva aspecte importante.
Iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont pentru o bucătărie chic:
1. Alegerea stilului de amenajare – este foarte important ca atunci când vorbești de amenajarea bucătăriei să alegi un stil care ți se potrivește cel mai bine și mai ales care să se potrivească și cu restul elementelor de decor ale casei. Într-o bucătărie, nu contează numai mobilierul, ci și modul în care sunt așezate electrocasnicele, calitatea lor, dar și modul în care te joci cu culorile.
2. Optează pentru pete de culoare – nu transforma spațiul într-unul foarte sobru și nu păstra doar culorile neutre. În orice cameră ai nevoie de puțină culoare, de un perete accent de care să te bucuri și care să atragă cât mai mult atenția. De aceea, ai putea opta pentru acest tapet cu flori sau ai putea aduce în bucătărie anumite plăci ceramice cu imprimeuri deosebite. Dacă dorești ca pereții să aibă culori neutre, atunci ai putea alege o mobilă colorată, reușind astfel să creezi contrastul mult dorit.
3. Ai în vedere funcționalitatea spațiului – chiar dacă îți dorești să ai o bucătărie cât mai chic nu uita că aceasta trebuie să rămână în continuare un spațiu util. Aici se prepară mâncarea, așa că nu ai cum să nu ții cont de triunghiul bucătăriei, de modul în care trebuie să fie așezate chiuveta, aragazul și blatul de lucru, așa cum este la fel de importantă incorporarea electrocasnicelor mari. În plus, este bine să ții cont și să ai în vedere organizarea tuturor ustensilelor necesare preparării mâncării și să le așezi fie deasupra blatului de bucătărie, fie în anumite sertare, special create.
4. Electrocasnice mici, utile, dar și foarte atrăgătoare – iată o altă soluție pe care ți-o oferă designerii de interior. Dintr-o bucătărie nu trebuie să lipsească prăjitorul de pâine, robotul de bucătărie, blenderul, cuptorul cu microunde sau filtrul de cafea. Toate acestea sunt pe cât de folositoare, pe atât de atrăgătoare.
5. Cere sfatul unui designer – atunci când beneficiezi de un spațiu foarte mic și nu știi cum anume să îl amenajezi așa încât să încapă tot ceea ce îți este necesar și în același timp să poți să beneficiezi și de puțin spațiu de jur împrejurul pieselor de mobilier, ar trebui să ceri sfatul unui designer de interior. Acesta va transforma un spațiu pe cât de mic, pe atât de atrăgător. Va putea fiecare obiect de mare importanță la locul lui și în același timp va opta pentru anumite dulapuri prinse de perete pentru mai multă economie de spațiu.

O recomandă experiența în funcția de Redactor-Șef al revistelor Bebelu și Mamă de profesie, dar și al site-ului Bebelu.ro.