5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când cumperi un apartament

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un apartament este o investiție de-o viață, așa că ar fi ideal să ai în vedere mai multe aspecte atunci când pornești spre cumpărături. Finisajele de bună calitate, atunci când alegem un bloc nou, pot să te determine să iei decizia finală, însă trebuie să știi că ele nu sunt totul.

mortgage, people, housing and real estate concept – happy family with boxes moving to new home

Anul de construcție al blocului, tipul de materiale folosite pentru construcția acestuia, modul de delimitare a spațiilor interioare, parcările interioare sau exterioare, ba chiar și zona în care este construit blocul respectiv sunt aspecte de care trebuie să ții cont.

Iată mai jos 5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când alegi să cumperi un apartament:

  1. Zona unde se află apartamentul – acesta poate fi considerat primul și cel mai important criteriu atunci când vine vorba despre achiziția unei astfel de locuințe. Cu cât este mai aproape de zona centrală, de serviciu sau de școală, cu atât investiția ta va fi mai bună. Să ne imaginăm, de exemplu, cum ar fi dacă vei alege să cumperi un apartament situat într-o zonă periferică. În acest caz, vei parcurge un drum lung până la serviciu sau chiar și până la cumpărături. Dar dacă apartamentul pe care îl vei alege se va afla într-un cartier frumos din București sau chiar în zona centrală? Școala, instituțiile de care ai nevoie, accesul la mijloacele de transport – toate vor fi mai aproape de tine. Și nu mai spunem de zonă, clădirile monument ale Capitalei, ce vor beneficia de un iluminat arhitectural, despre care poți citi mai multe aici, te vor încânta de fiecare dată când vei ieși la plimbare, ba chiar și atunci când îți vei bea cafeaua pe balcon.
  2. Apartamentul beneficiază sau nu de parcare? Iată un alt aspect important, demn de luat în considerare mai ales pentru orașele aglomerate, fără locuri de parcare. Ar fi bine să ai în vedere un apartament ce beneficiază de loc de parcare. Dacă blocul dispune de parcare interioară, atunci acordă atenției modalității de construire și de finisare a acesteia. Ar trebui ca parcarea să dispună și de un iluminat special, atent realizat de constructor, despre care poți afla mai multe aici.
  3. Finisările apartamentului – acestea sunt alte lucruri pe care să le urmărești dacă vrei să te bucuri 100% de locuința ta. De la materialele folosite pentru placarea pereților și a pardoselii și până la micile detalii de finisare – totul trebuie să fie foarte atent urmărit. Și dacă îți dorești să personalizezi spațiul cu anumite finisaje deosebite, solicită constructorului posibilitatea de a folosi materialele tale. Există constructori care acceptă ca viitorii proprietari să își aleagă gresia sau faianța sau chiar tipul de parchet.
  4. Delimitarea spațiilor – comparativ cu blocurile vechi, unde apartamentele nu dispuneau de o bucătărie sau baie prea mari, cele noi sunt mult mai generoase atunci când vine vorba de spațiu. Alege un apartament spațios, cu camere mari și luminoase, unde să te simți bine. Cu cât bucătăria va fi mai mare, cu atât ai găsit ceea ce căutai. Ca atare, fii foarte atent la modul de compartimentare a spațiilor interioare și alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine.
  5. Izolația blocului – acest lucru înseamnă costuri mici ale facturilor la energie. Cu cât este mai bine făcută, cu atât costurile din timpul iernii vor fi mai mici, așa că ar fi bine să ceri constructorilor toate detaliile necesare. Abia apoi, alege ceea ce ți se potrivește.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *