5 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre o amenajare în stil modern

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Stilul modern este, probabil, cel mai popular stil în locuințele de astăzi, la fel de des întâlnit ca și cel minimalist. Din lipsă de timp și concentrându-se mult mai mult pe viața profesională, cei mai mulți dintre adepții stilului modern renunță la elementele stilului tradițional, precum vitrinele cu bibelouri, fețe de masă brodate, totul decorat cu obiecte și accesorii nefolositoarea întotdeauna, ci având doar argumente de ordin vizual. Este mult mai comod să ștergi praful pe un spațiu mai puțin încărcat și de asemenea este cât se poate de frumos să pătrunzi într-o casă aerisită. De asemenea, stilul modern este caracteristic și locuințelor de dimensiuni mai mici, lăsând senzația unui spațiu mai mare.

Iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre o amenajare în stil modern:

  1. Folosește-te de asimetrii și elemente caracteristice stilului modern

Pentru a crea un interior modern, trebuie urmate câteva reguli. Asimetrica este cuvântul cheie într-o încăpere decorată în stil modern. Camerele moderne au mobilier simplu, cu forme geometrice clasice și sunt cel mai adesea în tonuri de culori închise sau chiar negre. În general, există câteva obiecte decorative în tot interiorul care îți atrag atenția. Însă, accentul se pune mai mult de spațiu, decât pe mobilier. Cei care iubesc stilul modern au tendința de a cheltui sume mari de bani pe câteva piese unicat, piese masive care se impun. De asemenea, vei vedea că mulți dintre adepâii stilului modern s-ar putea să înlocuiască chiar și televizorul cu un videoproiector, pe care îl poți găsi aici, urmărind un film bun alături de prieteni.

  1. Culorile, importante în amenajarea în stil modern

Atunci când vă hotărâți să vă amenajați casa în stil modern, cromatica și formele devin foarte importante. Culorile închise oferă interiorului un aer sofisticat, chiar misterios. Nuanțele de negru, alb, roșu și verde sunt cele mai populare culori pentru iubitorii stilului modern. O altă caracteristică a acestui stil este zugrăvirea pereților în culori diferite, folosind modele de culoare neagră.

  1. Urmărește tendința cu cât mai puțin cu atât mai bine

În cazul stilului modern, nu vei găsi niciodată pături, cuverturi sau huse. Într-o încăpere mobilată în stilul modern vom regăsi o canapea, un dressing și maxim, câteva perne pe post de scaune lângă o măsuță de cafea. Aceste piese de mobilier pentru șezut, precum canapeaua și fotoliile, sunt fie în culori neutre, fie albe sau negre. Picioarele trebuie lăsate la vedere, iar pentru realizarea acestora se folosește în general piele, dar și texturi fine, simple și puțin sofisticate. Nici la capitolul electrocasnice nu este bine să supraîncărcăm spațiul, ci să alegem doar produsele de care ai mere nevoie, precum o mașină de spălat vase, precum este aceasta, un cuptor, o plită, o hotă sau un frigider.

  1. Ai grijă la forme!

Stilul modern poate fi și echivalentul tendintelor actuale, referindu-se, în special, la forme geometrice simple cu linii drepte. Stilul modern este creația unui grup european de designeri și arhitecți de la Școala de Design Bauhaus din Germania, în anul 1919. Principalul element al acestui curent este că forma trebuie să se combine cu funcționalitatea obiectului.

  1. Folosește-te de accesorii potrivite!

În materie de accesorii, stilul modern folosește accesorii pe bază de pietre sau flori uscate, puse în boluri sau ghivece cu arbuști precum palmieri sau lămâi. În locuințele amenajate în stil modern, nu vei vedea obiectele mici, imprimeurile florale sau culori pastelate, dar nici tablourile așezate în grup. În ziua de azi se pune accentul pe accesoriile pe bază de metal, sticlă, lemn sau piatră. Se folosesc și obiectele decorative de dimensiuni mari, dar puține la număr.

Stilul modern este un stil actual în amenajările interioare, un stil care creează o locuință contemporană, elegantă și personală.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *