5 lucruri pe care trebuie să le știți despre curățarea pardoselii din bucătărie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pardoseala din bucătărie necesită o atenție și o îngrijire sporită, întrucât așa cum știm cu toții, bucătăria este sufletul casei și aici se adună toți membrii familiei, de la mic la mare. În bucătărie au loc și cele mai variate activități, de la prepararea hranei, servitul unei cafele și până la efectuarea proiectelor pentru servici sau a temelor pentru la școală.

Pe de altă parte, în bucătărie se ascund și cei mai de temuți germeni și bacterii. Carnea, produsele lactate și, în special, bolurile animalelor de companie sunt principalele responsabile pentru bacterii. Prin urmare, este absolut obligatorie curățenia regulată în bucătărie, mai ales a pardoselii, dacă aveți copii de vârstă mică, animale de companie sau printre membrii familiei se numără persoane care suferă deja de unele boli sau alergii.

În rândurile următoare, vă prezentăm 5 modalități prin care puteți menține pardoseala bucătăriei curată pe tot parcursul săptămânii.

1. Este necesar să aspirați în fiecare zi. Oricât ar suna de neplăcut, este important să aspirați pardoseala bucătăriei în fiecare seară, înainte de a vă culca. Firmiturile și toate celelalte resturi de la cină sunt cei mai buni prieteni ai gândacilor, furnicilor și șoarecilor. Găsiți aici un aspirator-robot care efectuează această sarcină fără a fi necesară supravegherea.

2. În ceea ce privește spălatul pardoselii, aceasta este o sarcină care poate fi efectuată doar de două ori pe săptămână. Există nenumărate soluții pentru curățarea podelelor și a parchetului, unele le găsiți pe rafturile magazinelor, pe altele le puteți prepara cu ingrediente simple, de uz casnic. Însă, pe lângă toate aceste soluții de curățare, veți mai avea nevoie de un mop realizat din microfibre. Mai mult decât atât, mai ales dacă aveți o bucătărie intens circulată și de mari dimensiuni, este necesar să spălați cât mai des mopul pe măsură ce curățați pardoseala. Cu alte cuvinte, nu e deloc sănătos să reaplicați apă murdară pe pardoseala pe care încercați să o spălați. Cât de curată poate fi o pardoseală dacă scufundați în mod constant un mop în apă murdară?

3. Pe cât posibil, încercați să renunțați la detergenții periculoși. Acesta este un alt motiv pentru care mopul din microfibră este foarte recomandat. Se pare că microfibra este deosebit de eficientă în înlăturarea germenilor și a murdăriei, așa că nu aveți nevoie de tot felul de substanțe chimice dure și foarte dăunătoare pentru sănătate. Puteți înlocui o gamă întreagă de detergenți cu un simplu mop din microfibră, puțină apă caldă și un degresant cât mai natural. De mare ajutor v-ar fi o sticlă cu pulverizator pe care e bine să o aveți la îndemână pe măsură ce curățați pardoseala și toate celelalte suprafețe din bucătărie. Umpleți recipientul cu apă caldă în care diluați puțină soluție de curățare și ori de câte ori dați de o pată încăpățânată, pulverizați puțină soluție.

4. Fiecare tip de pardoseală necesită un anumit detergent. Dacă dispuneți de o pardoseală din marmură și veți folosi oțet pentru igienizarea ei, inevitabil veți deteriora pardoseala. Pentru pardoseala din linoleum sunt indicate produsele pe bază de amoniac, în timp ce pentru gresie și ceramică sunt potrivite produsele de curățare naturale. Dacă veți folosi detergenți din comerț, trebuie să clătiți foarte bine suprafața pentru a scăpa de orice urmă de reziduu. Pentru pardoseala din piatră, evitați orice soluție care conține oțet sau citrice și folosiți mai degrabă un detergent blând și apă caldă.

5. Este indicat să evitați detergenții din comerț care garantează pardoseli absolut strălucitoare. Astfel de produse conțin cel mai adesea o substanță pe bază de acril care oferă acel efect de polish, dar care pe parcursul utilizării constante, va cauza îngălbenirea suprafețelor. În cele din urmă, va trebui să stați în genunchi și să frecați pardoseala cu amoniac pentru a înlătura orice urmă de îngălbenire.

Într-un final, oricât de persistentă ar fi murdăria, nu folosiți niciodată un burete abraziv. Este principalul vinovat pentru suprafețe zgâriate. În schimb, încercați o doză mai concentrată de detergent și lăsați să acționeze pentru un minut sau două după care încercați să curățați murdăria folosind mișcări circulare.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *