5 modalități prin care îți poți transforma curtea într-un spațiu relaxant în această vară

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă în timpul sezonului rece ne bucurăm de confortul locuințelor noastre și investim în perne confortabile, în așternuturi de calitate și în pături călduroase, iată că vara nu mai știm ce să facem pentru a avea cele mai frumoase, primitoare și relaxante grădini.

Dacă doriți să vă transformați curtea într-un spațiu relaxant în această vară și să schimbați complet starea de spirit, iată câteva sfaturi esențiale care vă pot fi de folos:

  1. Curățenia este primul pas. Primul lucru pe care trebuie să îl facem pentru a ne transforma curtea într-un spațiu ca din reviste constă în curățenie ca la carte. Nu puteți lua micul dejun la masa modernă din grădină dacă iarba vă ajunge la genunchi, la fel cum nu vă puteți bucura de piscină dacă plutesc în ea frunze uscate. Prin urmare, pregătiți-vă mașina de tuns iarba, un clește de grădină pentru toaletarea arbuștilor și copacilor și câteva felinare cu led pentru iluminarea zonelor-cheie. După ce tundeți gazonul și toaletați arborii și tufele de flori, de abia apoi puteți arunca o privire asupra grădinii și puteți începe să amenajați întreg spațiul. Trebuie doar să vă folosiți imaginația pentru a amenaja grădina la care visați.
  2. Puneți la punct iluminatul exterior. Iluminatul contribuie foarte mult la atmosfera generală a grădinii. De fapt, este un element esențial pentru zonele-cheie din grădină, în special la intrarea pe poartă, pentru zona de lounge, pentru zona de grătar și de-a lungul aleilor. În mod ideal, va trebui să dispuneți de un sistem de iluminare general, precum aplicile de exterior, urmat apoi de corpuri de iluminat care sporesc vizibilitatea exact acolo unde aveți nevoie. Puteți opta pentru lămpi solare sau pentru felinare din hârtie de orez care vor crea o atmosferă de vis, perfectă pentru o cină târzie sau pentru o întâlnire cu cei dragi.
  3. Construiți sau renovați terasa. O terasă este absolut esențială pentru orice grădină. Dacă nu dispuneți de o terasă, poate că vă gândiți să construiți una, deoarece va transforma complet spațiul exterior. Puteți opta pentru o terasă minimalistă unde să vă serviți cafeaua dimineața sau puteți crea un spațiu mai elaborat unde să luați masa în aer liber. Pergolele acoperite cu plante urcătoare sunt și ele idei minunate pentru o grădină cu aspect ușor romantic. Dacă vă gândiți să construiți o terasă, puteți alege între terasă din beton sau din lemn, aceasta din urmă fiind mai înrudită cu natura.
  4. Instalați un grătar încorporat. Să aveți la dispoziție un grătar în curte într-o duminică însorită poate fi o încântare, mai ales dacă este vorba despre un grătar încorporat. Desigur, și un grătar obișnuit este grozav, însă grătarul încorporat este deja ca o mică bucătărie de vară, ceea ce din nou schimbă amenajarea grădinii și sporește semnificativ calitatea întregii experiențe.
  5. Investiți în mobilier pentru relaxare. Dacă doriți să vă transformați curtea într-un spațiu în care să vă relaxați pe deplin, atunci veți avea nevoie și de piese de mobilier cât mai confortabile. Estetica contează foarte mult, așa că puteți opta pentru piese de mobilier în culorile alb, crem, natur, cu structură din lemn sau din plastic. Mobilierul din lemn este foarte durabil și frumos, deși necesită o mai mare îngrijire, inclusiv un strat de ulei sau de lac anual. În schimb, mobilierul din plastic este modern, rezistent și se curăță cu mare ușurință. Mobilierul de exterior îndeamnă la relaxare și creează o atmosferă plăcută, poate chiar luxuriantă. Asta nu înseamnă că trebuie să investiți în seturi scumpe de mobilier, ci la fel de bine puteți opta pentru piese ușor uzate, pe care să le recondiționați.

Iată cât de ușor o grădină care de abia a trecut prin gerul iernii poate obține un aspect proaspăt și plăcut în această vară cu doar câteva modificări. Grădina este un spațiu care merită orice efort, căci vă va răsplăti în fiecare zi și cu orice ocazie.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *