5 modalități prin care poți crește valoarea casei tale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu puțini sunt cei care caută tot felul de modalități prin care pot crește valoarea casei lor, gândindu-se că mai devreme sau mai târziu se vor muta. Iar dacă ne gândim la persoanele care investesc în proprietăți imobiliare, atunci scopul principal al acestora constă în creșterea valorii proprietății. Cu alte cuvinte, o proprietate trebuie numaidecât să valoreze mult mai mult în comparație cu prețul achiziționării.

Se poate vorbi despre numeroase modalități rapide și ieftine prin care putem crește valoarea proprietății, la fel cum se poate vorbi și despre îmbunătățiri mai costisitoare, în funcție de amploarea renovării și de materialele alese. Deși îmbunătățirile mai rapide și mai ieftine nu adaugă mii de euro la valoarea proprietății, pot face o diferență uriașă în felul în care arată proprietatea. Pe de altă parte, renovările mai costisitoare și mai solicitante adaugă o valoare semnificativă proprietății. Iată, în rândurile de mai jos, o serie de modalități – atât accesibile, cât și mai costisitoare – prin care puteți crește valoarea unei proprietăți:

  1. Optați pentru un plan de peisagistică. Indiferent că dețineți o grădină generoasă sau una de mici dimensiuni, este important să nu o neglijați, ci să îi oferiți o înfățișare plăcută. La urma urmei, prima impresie contează foarte mult. Câteva plante plasate strategic, o nouă cutie poștală sau lumini exterioare pot face proprietatea dumneavoastră să fie mai primitoare. Desigur, puteți opta și pentru realizarea unor proiecte cu costuri mai mari, dar care vor ridica substanțial valoarea proprietății. De exemplu, puteți monta jaluzele exterioare, gresie de exterior, alei noi sau puteți realiza o punte din lemn în grădină.
  2. Renovați bucătăria sau baia. Când vine vorba de renovarea bucătăriei sau a băii, puteți opta pentru mici modificări, pentru schimbarea unei porțiuni sau pentru renovarea întregii încăperi. În bucătărie, puteți schimba faianța, pardoseala sau blaturile, în timp ce în baie puteți înlocui toaleta, chiuveta sau cada.
  3. Modificați sau adăugați ferestre sau uși. Această modificare va crește considerabil valoarea proprietății. Ușile și ferestrele îmbunătățesc estetica locuinței, diminuează zgomotul în interiorul casei și reduc facturile de încălzire și răcire. De asemenea, ferestrele permit luminii naturale să pătrundă în locuință. Lucarnele sunt opțiuni excelente pentru încăperile unde nu puteți monta ferestre standard și unde nu pătrunde lumina naturală. Amplasarea corectă a ferestrelor și a ușilor poate contribui, de asemenea, la evidențierea unei priveliști frumoase de care beneficiază locuința sau poate minimiza priveliștile nedorite, precum un zid de cărămidă sau casa vecinului.
  4. Schimbați pardoseala. Un model modern de mochetă, montarea unei parchet din lemn de esență tare sau plăcile mari de gresie cresc, la rândul lor, valoarea unei locuințe.
  5. Reduceți zgomotul. Majoritatea proprietarilor își doresc cel mai mult să simtă că locuința lor este o oază de relaxare și liniște. Există mai multe modalități prin care puteți reduce zgomotul, cum ar fi să adăugați izolație, să instalați ferestre și uși cu geam dublu, să amplasați covoare pentru diminuarea zgomotului de pași sau să folosiți plante pentru a absorbi zgomotul.

Într-un final, nu vă oprește nimeni din a renova complet proprietatea personală. Puteți oricând să schimbați ușa de la intrare, gardul, să îmbrăcați fațada casei în piatră naturală sau cărămidă aparentă sau să optați pentru design și materiale moderne care cresc substanțial valoarea proprietății. Atât timp cât știți sigur că puteți vinde proprietatea la un preț generos, care depășește costul inițial de achiziționare și cheltuielile de renovare, nu vă rămâne decât să optați pentru acele idei de îmbunătățire care corectează deficiențele actuale ale proprietății.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *