5 moduri de organizare a bucătăriei pentru a găti mai eficient

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când dorim să punem pe masă cele mai delicioase preparate, cu mirosuri, gusturi și texturi minunate, avem nevoie de spațiu amenajat corespunzător, astfel încât gătitul să fie mai eficient și lipsit de incidente. Prin urmare, dacă doriți să vă renovați bucătăria și sunteți în situația de a vă alege noi echipamente, trebuie să luați decizii în cunoștință de cauză, în funcție de nevoile personale.

20749 - moduri de organizare a bucătăriei pentru a găti mai eficient

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă amenajați bucătăria astfel încât spațiul de gătit să fie mai eficient:

  1. Organizați spațiile de depozitare. Chiar și atunci când ingredientele sunt ascunse în frigider și în dulapuri, acestea trebuie organizate și etichetate în mod clar pentru a le găsi cu ușurință ori de câte ori avem nevoie de ele. Pentru o mai bună organizare, atribuiți câte un loc fiecărui tip de ingredient, de exemplu o cutie doar pentru ingrediente pentru prăjituri sau un raft pentru carbohidrați. În frigider, puteți atribui un raft alimentelor pentru mic dejun. Depozitați fiecare ingredient în recipiente din plastic transparent cu etichetele orientate spre exterior pentru a le vedea ușor atunci când deschideți dulapul. Eticheta ar trebui să includă numele ingredientului și data de expirare. La rândul lor, condimentele le puteți depozita în funcție de cât de des le utilizați.
  2. Gândiți practic. Când vă amenajați bucătăria, planificați unde veți poziționa fiecare echipament și accesoriu, în funcție de cât de des îl utilizați și pentru ce anume îl folosiți. Nu le poziționați doar în funcție de aspect sau de funcție. De exemplu, v-ar putea ajuta ca frigiderul să fie în imediata apropiere a zonei de gătit, iar lada frigorifică într-o zonă mai îndepărtată. Prăjitorul de pâine și coșul de pâine pot fi poziționate unul lângă altul, deoarece sunt utilizate zilnic. Pe de altă parte, oala specială pentru fiert orez și slowcooker-ul ar putea fi depozitate într-un dulap și scoase doar atunci când le utilizați. Cu cât suprafața de gătit este mai liberă și dispune de cele mai utilizate elemente, cu atât mai bine.
  3. Organizați suprafețele. Deși recipientele decorative, borcanele de zahăr și de cafea, cărțile cu rețete preferate și piesele din ceramică fac spațiul bucătăriei să fie primitor și personalizat, nu trebuie să omitem faptul că suprafețele aglomerate ne pot ridica nivelul de stres în timp ce gătim. Optimizați spațiul de perete prin montarea unei șine pentru ustensile și a unui raft pentru cărțile preferate. Înainte să începeți să gătiți, eliminați dezordinea din bucătărie și mai ales de pe suprafața de gătit.
  4. Asigurați un flux bun de aer. Pentru a evita mirosurile neplăcute în bucătărie (sau în întreaga locuință dacă bucătăria este de tip open-space), asigurați-vă că aveți o bună ventilație și un flux de aer proaspăt. Asta înseamnă să aveți ferestre suficiente în bucătărie pe care să le deschideți cu ușurință, dar și o hotă performantă.
  5. Alegeți schema de culori potrivite. Anumite culori evocă stări și emoții diferite de care trebuie să ținem cont atunci când ne amenajăm bucătăria pentru a obține efectul dorit. În mod ideal, bucătăria ar trebui să fie un loc calm și fericit, cu unele note de entuziasm. Alegerea unei scheme de culori potrivite oferă bucătăriei un aspect calm și primitor, ne face să ne simțim în largul nostru atunci când gătim și ne ajută să creem o atmosferă superbă atunci când avem oaspeți la masă sau ne pregătim de sărbători.

În cele din urmă, încercați să creați un spațiu de socializare. Bucătăria este adesea punctul central al casei unde familia și prietenii tind să se adune. Dar, atunci când gătiți, cu siguranță nu doriți să vă intersectați de ceilalți membri ai familiei. Prin urmare, încercați să creați o zonă de relaxare puțin mai departe de zona principală de gătit. O carte și o floare vor evidenția zona ca fiind locul desemnat pentru discuții și relaxare.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *