5 moduri prin care poți aduce lumină în camera de zi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mulți dintre noi visăm la un living spațios, cu ferestre din podea până la tavan, care să permită luminii naturale să invadeze locuința. În realitate însă, ne confruntăm cu spații restrânse, cu ferestre mici și cu colțuri întunecate. Prin urmare, pentru acei dintre noi care amenajăm o cameră de zi cu puțină lumină naturală, corpurile de iluminat și becurile potrivite joacă roluri principale.

Din fericire, există o multitudine de corpuri de iluminat care pot crea o ambianță uimitoare. De la un candelabru atrăgător, la o lampă de masă sculpturală și până la lămpi de podea și spoturi, există idei funcționale și elegante pentru a lumina camera de zi, oricât de întunecată sau mică ar fi. 

  1. Optați pentru spoturi inteligente. Spoturile montate în perete sunt ideale pentru camerele de zi mici, cu tavane joase, care nu permit montarea altor corpuri de iluminat. În loc să sacrificați spațiu prețios, așa cum ar trebui dacă ați opta pentru o lampă de podea sau pentru o veioză, instalați o pereche de spoturi, precum veți găsi aici, și bucurați-vă de o atmosferă relaxantă și primitoare. Dacă pentru montarea spoturilor este necesar să lucrați cu materiale mai complicate, cum ar fi cărămida, cel mai indicat ar fi să contactați un electrician.
  2. Bucurați-vă de eleganța unui candelabru. Dacă aveți norocul de a dispune de o cameră de zi cu tavan înalt, optați pentru un candelabru impunător. Această opțiune de iluminat este o modalitate sigură și rapidă de a crea un punct focal în camera de zi. În plus, candelabrul răspândește lumină în toată încăperea, în timp ce oferă interes vizual spațiului.
  3. Optați pentru o lampă de podea practică. Dacă pentru montarea unui candelabru ar putea fi necesar să apelați la serviciile profesioniste ale unui electrician, atunci pentru a vă bucura de lumină exact acolo unde aveți nevoie, nu trebuie decât să conectați lampa de podea la cea mai apropiată priză. Iată că lampa de podea este o opțiune ideală de iluminat pentru chiriașii care nu doresc să efectueze lucrări mai complicate pentru montarea unui corp de iluminat. Cel mai bine este să așezați lampa de podea într-un colț strategic, în apropiere de canapea, pentru a fi tot timpul la îndemână. Lămpile de podea joacă atât un rol funcțional, cât și unul decorativ, dată fiind multitudinea de modele de lampadare.
  4. Îmbunătățiți aspectul camerei cu lămpi de masă. Lămpile de masă pot să lumineze instantaneu o cameră de zi de îndată ce sunt conectate la priză. Optați pentru o lampă de masă cu un design plăcut, care să acționeze astfel și ca o piesă de artă sculpturală. Lămpile de masă joacă un rol funcțional în iluminarea unei zone de citit, a spațiului de birou și pot crea, de asemenea, lumină de ambianță. În plus, dacă doriți să adăugați culoare și personalitate în camera de zi, alegeți o lampă de masă într-o culoare neașteptată sau cu o formă distractivă. Lămpile de masă pot răsfăța și alte zone ale casei. Dacă lucrați cu spații mai restrânse, luați în considerare o lampă de masă în zona de dining în loc de montarea unui candelabru sau a unei aplice pentru a crea o atmosferă de cafenea. În mod alternativ, așezați o lampă pe un pervaz în locul lumânărilor pentru a lumina o cameră sau optați pentru o pereche de lămpi de masă înalte deasupra unui șemineu. Gândiți-vă la o lampă de masă ca la o bijuterie – poate îmbunătăți imediat aspectul general al unei încăperi, așa că alegeți o lampă care se potrivește cu restul spațiului.
  5. Optați pentru iluminare încastrată. Când aveți nevoie de multă lumină care să nu supraîncarce un spațiu, iluminarea încastrată este o soluție practică. Va oferi o lumină concentrată, orientată în jos, exact acolo unde este nevoie. Este recomandat să investiți în dimmere și întrerupătoare separate pentru a schimba intensitatea luminii și ambianța.

În cele din urmă, dacă ați decorat pereții camerei de zi cu lucrări de artă – fie fotografii de familie, tablouri, fie portrete sau picturi – toate acestea pot beneficia de lumina reflectoarelor. Opțiunile variază de la aplice, sfeșnice și până lumini LED care evidențiază minunat fotografiile și imaginile expuse.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *