5 soluții de încălzire pentru locuința ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă te afli în faza de finisare a locuinței mai mult ca sigur te interesează să știi care sunt cele mai bune soluții de încălzire pentru locuința ta. De aceea, analizezi cu multă atenție întreaga ofertă din piață și încerci să găsești cele mai potrivite soluții pentru locuința ta.

În timpul sezonului rece ne interesează aproape tot ceea ce ține de încălzirea locuinței, de la eficiență și până la consum. Ne dorim să găsim soluția cea mai bună, care să ofere cea mai bună eficiență termică locuinței și pe de altă parte să ofere cel mai mic consum de energie. Din păcate, nu toate soluțiile de încălzire sunt la fel de bune, așa că este bine ca pentru orice situație de urgență să ai în vedere chiar și soluții de urgență.

Iată mai jos 5 soluții de încălzire pentru locuința ta:

1. Alege o aerotermă, pe care o poți regăsi aici, ce se poate monta pe perete și care poate încălzi ușor camera în care este așezată. Se conectează la priză, astfel că va funcționa pe baza energiei electrice. Aceasta ar putea fi o soluție eficientă atât pentru perioada de primăvară sau toamnă, dar și pentru camera copilului tău, atunci când centrala termică aleasă nu face față. Camera copilului are nevoie de o atenție specială și de aceea tot ceea ce are legătură cu aerul din cameră este foarte important. Și pentru că tot vorbim despre camera acestuia, ar fi bine să alegi și acest dezumidificator casnic, atunci când nivelul de umiditate este ridicat, în caz contrar putând afecta starea copilului.

2. Aer condiționat – iată o altă variantă de a face cald în locuință. Ai putea alege o astfel de soluție, fiind ușor de montat și mai ales nu reprezintă o investiție foarte mare. Vei putea face cald foarte ușor, fiind impresionat de calitățile produsului. În plus, nu vei mai cheltui suplimentar pentru montarea caloriferelor. Cu toate acestea, consumul de energie este destul de ridicat, așa că facturile lunară la încălzire s-ar putea să fie mult peste așteptări.

3. Centrala termică pe gaze – aceasta este cea mai bună sursă de încălzire pentru locuința ta. Dacă ești racordat la rețeaua de gaze naturale, atunci ai putea găsi de cuviință montarea unei astfel de centrale, având o eficiență termică crescută. Ai putea alege centrala termică în condensație, având un consum destul de mic de energie. Costul de achiziție și montajul nu este deloc mare, în plus, investiția se va amortiza destul de rapid. Cu toate acestea, se montează de persoane autorizate ISCIR.

4. Centrala electrică – este foarte eficientă, încălzind locuința destul de bine. I se poate conecta un termostat, iar acest lucru va determina menținerea unei temperaturi constante în încăpere. Costul centralei nu este unul foarte ridicat, fiind calculat în funcție de puterea acesteia. Este nevoie de racordarea sa la rețeaua de energie electrice, astfel că montajul trebuie realizat cu atenție. Costul facturii lunare de încălzire este mai ridicat.

5. Centrala pe lemne – iată o altă variantă de încălzire pentru locuința ta. Aceasta are cel mai mic preț la energie, lemnul fiind considerat o sursă de energie ieftină și ecologică. Cu toate acestea, centrala pe lemne nu poate fi instalată la bloc, ci doar la casă, având nevoie de o cameră tehnică unde să fie așezată.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *