6 pași spre o locuință mai confortabilă și primitoare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Poate că ți s-a întâmplat să mergi în vizită la prieteni apropiați și să simți pe loc cum te cuprinde invidia pentru că acea casă nu îți aparține. Și nu vorbim acum despre cine știe ce conac sau penthouse, ci despre acea locuință care te face să îți dorești imediat să te descalți, să îți faci o cană cu ciocolată caldă, să te așezi într-un fotoliu și să rămâi acolo pentru totdeauna.

Trecând de invidie, nu este deloc complicat să creezi o locuință primitoare și plină de confort, iar dacă vei urma acești 6 pași, rezultatele minunate sunt asigurate.

  1. Folosește lumina potrivită. Crezi sau nu, iluminarea potrivită poate schimba în totalitate o cameră. Nu te gândi niciodată la lămpi și corpuri de iluminat ca accesorii ulterioare, ci creează atmosfera încăperii în jurul corpurilor de iluminat. Cu alte cuvinte, poți stimula atmosfera casei tale cu becuri reglabile, cum sunt cele de aici, dar și cu mai multe surse de lumină, astfel încât să poți adapta iluminarea la situație. Serile pe care le petreci alături de prieteni au nevoie de o iluminare total diferită față de atunci când te așezi la masă pentru a finaliza un proiect de la servici. Un alt aspect pe care îl poți lua în considerare are legătură cu piesele de mobilier pe care le vei folosi. Dacă încăperea este întunecată, chiar și cu iluminare suplimentară, tot este indicat să adaugi mai multă lumină folosind mobilier alb sau gri, în loc de mobilier închis la culoare.
  2. Optează pentru artă care te atrage. Alege artă colorată, caldă și dinamică pentru a acoperi pereții, precum imprimeuri îndrăznețe sau tot felul de fotografii cu peisaje. Poți deveni jucăuș și în ceea ce privește amplasarea lucrărilor de artă. În loc să montezi tablourile la nivelul ochilor când stai în picioare, poți monta lucrările de artă la nivelul ochilor atunci când stai pe canapea. Doar acest truc simplu poate schimba întreaga atmosferă a unei camere.
  3. Nu evita să îți pui amprenta personală asupra amenajării. Nu fi prea rigid cu stilul tău de decorare. Poți oricând să ieși din stilul predominant al casei și să îți pui propria semnătură asupra decorului. O cameră care pare a fi prea perfectă poate lăsa senzația unei încăperi reci și neprietenoase. În amenajarea casei, folosește întotdeauna obiecte achiziționate din vacanțe, cadouri de la cei dragi și alte lucruri care au însemnătate.
  4. Găsește punctul focal. Fie că este vorba despre un șemineu, o fereastră sau un televizor, aranjează piesele de mobilier în jurul acelui punct de interes și încearcă să îl evidențiezi. În aceeași manieră, culorile pot fi folosite pentru a împărți încăperea pe zone.
  5. Joacă-te cu texturi diferite. Când vine vorba de amenajarea unei case pe care o dorești primitoare și confortabilă, textura joacă un rol principal. Covoarele, pernele decorative, pledurile, perdelele, draperiile și alte materiale textile ajută foarte mult la crearea unei spațiu mai călduros și prietenos. Adesea, textura poate fi singura modalitate de a adăuga puțin interes vizual și de a împiedica o cameră să pară plictisitoare. De asemenea, ia în considerare textura atunci când achiziționezi piese de mobilier. O canapea mare, cu huse din material textil, poate fi mult mai plăcută decât o canapea din piele. Unele țesături și finisaje sunt mult mai confortabile și îndeamnă la relaxare.
  6. Nu aglomera încăperea cu prea multe lucruri și decorațiuni. Folosește piese de mobilier pentru a crea un spațiu deschis și pentru a facilita conversația. Prea multe piese de mobilier aglomerează încăperea. Încearcă să nu răspândești mobilier în toată camera, ci mai degrabă creează zone simple și definite pentru fiecare activitate.

Într-un final, poți lua în considerare tendința minimalistă. Pe de o parte, minimalismul este prietenos cu planeta, iar pe de altă parte te ajută să economisești bani și să creezi o locuință mai primitoare. Concentrarea pe câteva piese de calitate este recomandată decât să aglomerezi camera cu prea multe lucruri care nu adaugă valoare. Gândește-te cum vrei să se simtă cineva în acea cameră și apoi contribuie doar cu acele piese care susțin ideea din mintea ta. Această strategie va face ca locuința ta să pară primitoare, clasică și prietenoasă, iar tu vei economisi sume importante de bani.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *