6 sfaturi de urmat ca să ai o baie organizată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O casă organizată înseamnă mai mult timp liber pentru ceea ce îți place. Baia este unul dintre locurile de relaxare ale multora, dar acest spațiu mic poate deveni sufocant dacă nu este ținut organizat. Parfumuri, creme, produse de igienă, de păr și de înfrumusețare, toate își găsesc locul în baie.

Sursa: Vivre

Link: https://drive.google.com/file/d/134l5wY2I9i_5QafRmTRHy3REupRyYU8e/view?usp=sharing

Totuși, cu un dram de voință zi de zi și cu o bună planificare, vei reuși să îți ții baia curată și organizată, dar bună și pentru relaxarea ta. Iată ce sfaturi îți propunem, ca să eviți dezordinea.

Fără produse de îngrijire lăsate la vedere

Sursa cea mai mare a dezordinii este, adesea, cauzată de acțiunile mici, repetate. Este vorba de toate acele mici obiecte pe care nu le pui la locul lor, imediat după ce le folosești. Dacă, de exemplu, dacă îți e greu să pui pe raftul de sus un produs pe care îl folosești uzual, așa cum este fixativul, acesta va ajunge, cel mai probabil, abandonat pe chiuvetă. Mai bine, deci, este să-i găsești un loc mai accesibil.

Folosește dulapurile și sertarele pentru depozitare

Unele băi au, pur și simplu, prea puțin loc de depozitare. Fie din lipsa spațiului, fie din alte considerente, acesta lipsește și dezorganizarea poate apărea imediat. O soluție este așezarea fie a unui dulap mai mare cu spațiu de depozitare, fie a unor rafturi sau a unor dulapuri suspendate. Un loc, adesea, nefolosit este deasupra mașinii de spălat.

Rămâi organizat cu ajutorul cutiilor

Atât în dulapuri, dar și în sertare, folosește cutii de depozitare, eventual etichetate, care sa te ajute la o organizare mai riguroasă. Dacă ai cumpărat mai multe periuțe de dinți sau mai multe tuburi de pastă de dinți sau geluri de duș, pune-le într-o cutie pe care să o depozitezi într-un loc mai greu accesibil și lasă locul din față produselor ale căror ambalaje sunt desfăcute și le folosești în prezent.

Adaugă un coș de rufe

Dacă nu ai un coș de rufe la îndemână, hainele murdare sunt lăsate pe un scaun, fie într-un colț al băii. Amplasează unul într-un loc ferit de apă și de umezeală, sau, dacă ai mai mult spațiu la dispoziție, chiar două sau mai multe ca să poți sorta rufele pe culori sau materiale, imediat ce le dai jos.

Ține prosoapele la îndemână

Cel mai potrivit loc pentru depozitarea prosoapelor este chiar în baie. Dacă ți se pare că nu ai destule, cumpără-ți prosoape de baie de la vivre.ro și aranjează-le în funcție de mărimi, în principal. Pe cele pe care le folosești curent, ține-le agățate într-un cuier decât împăturite, pentru a se putea usca.

Decorează minimalist

După ce ai pus totul la punct, îți va fi mult mai ușor să faci curat, dar vei găsi și spațiu pentru decor. Știai că plantele se vor încadra minunat în decor? Cele mai potrivite sunt cele agățătoare, deoarece sunt mai rezistente la abur.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *