Cartușe originale sau cartușe compatibile – ce alegi pentru imprimanta ta?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știai că tușul pentru imprimantă este unul dintre cele mai scumpe lichide din lume? Tocmai din acest motiv, și cartușele pentru imprimantă sunt produse destul de scumpe în viziunea unora și trebuie alese cu multă atenție. Schimbarea cartușului imprimantei și alegerea celui potrivit poate fi o decizie destul de grea, mai ales că există pe piață atât de multe posibilități și magazine online ca tonerworld.ro care le oferă. De cele mai multe ori, decizia se va lua între 2 tipuri de cartușe: cele originale și cele compatibile. Ca să alegi cartușul cel mai potrivit pentru tine, trebuie însă să cunoști mai multe informații despre fiecare tip, avantajele și dezavantajele în cazul fiecăruia.

Cartușul original (OEM) – preț mare, calitate superioară

Cartușul original este, după cum sugerează și numele, realizat de către producătorul imprimantei. În cazul acestor cartușe, calitatea imprimării este una ridicată, ele fiind recomandate mai ales în cazul printării fotografiilor. Însă odată cu acest avantaj al calității, vine și dezavantajul prețului pentru că un cartuș original este și opțiunea cea mai scumpă atunci când vorbim de costuri. Prețul mare al cartușelor originale este motiv de cercetările realizate pentru dezvoltarea celor mai bune cartușe, cu randamentul cel mai bun, cercetări ce cresc considerabil și costul de producție. Acest element nu se regăsește și în cazul cartușelor compatibile, acestea fiind de fapt doar niște reproduceri ale cartușelor originale, realizate de companii terțe. Acestea preiau modul cartușului și îl reproduc fidel, cu costuri mult mai mici decât producătorul original.

Cartușele originale au avantajul unei calități superioare de printare și în același timp ajută și la creșterea duratei de viață a imprimantei. Rămâne doar să te gândești dacă merită sau nu să investești într-un cartuș original, în funcție de nevoile pe care le ai, sau să te orientezi către un cartuș compatibil, mai ieftin, dar care îți poate satisface nevoile pe care le ai la un standard destul de ridicat.

Cartușul compatibil – preț mai mic, calitate decentă

Un cartuș compatibil nu înseamnă întotdeauna o calitate îndoielnică. Dacă folosești imprimanta zilnic, dar nu printezi imagini sau fotografii complexe, ci mai mult text, atunci un cartuș compatibil își va face treaba la fel de bine ca unul original, dar cu costuri mult mai mici. Cartușele compatibile conțin și mai multă cerneală decât cele originale, iar dacă folosești imprimanta doar pentru a printa diverse documente, atunci nu va mai trebui să înlocuiești cartușele atât de des.

După cum spuneam mai devreme, cartușele compatibile sunt produse de companii terțe care nu fac altceva decât să preia modelul cartușului original și să îl reproducă, la un preț mai mic. Chiar dacă te hotărăști să folosești doar cartușe compatibile, este important de menționat faptul că o dată la câteva schimbări este recomandată folosirea unui cartuș original care va curăța și lubrifia capetele de printare, prelungind în acest fel și durata de viață a imprimantei.

Dacă ar fi să vorbim și despre dezavantajele unui cartuș compatibil, atunci ar trebui să menționăm calitatea scăzută în cazul imprimării fotografiilor sau a imaginilor complexe. Uneori, cartușul ar putea lăsa anumite dungi inestetice la printare sau chiar ar putea bloca paginile în imprimantă, însă aceste situații nu sunt frecvente  și pot fi trecute destul de ușor cu vederea.

Acum ai toate detalii necesare despre ambele tipuri de cartușe pentru a lua cea mai bună decizie pentru imprimanta ta și pentru nevoile tale. Iar dacă nu ești sigur de alegerea ta, nu ezita să întrebi un consultant, acesta fiind disponibil atât în magazinele fizice, cât și în majoritatea magazinelor online. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *