Ce se asigură şi ce nu se asigură în baza contractului de asigurare RCA

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

RCA reprezintă asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, întocmită în vederea prejudiciilor produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie. Acestă asigurare este adresată persoanelor fizice sau juridice care deţin în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în ţara noastră. Ca proprietar al acestora, ai obligaţia de a deţine, confrom legilor în vigoare, un contract de asigurare RCA valabil pe toată perioada în care vehiculul este înmatriculat/înregistrat, chiar dacă nu este utilizat. RCA ieftin online îţi oferă posibilitatea alegerii celei mai bune asigurări RCA, potrivită vehiculului tău, procedura presupunând paşi clari şi uşor de efectuat.

Ce  se asigură prin deţinearea RCA-ului

Prin asigurarea RCA beneficiezi de protecţia financiară, atât ca vinovat de producerea unui accident, cât şi ca persoană păgubită. În baza contractului de asigurare, vei beneficia de despăgubiri pentru avarierea vehiculului aparţinând persoanei prejudiciate, costuri care presupun readucerea vehicului la starea dinaintea accidentului.

De asemenea, sunt incluse prejudiciile apărute în urma lipsei de folosinţă a vehiculului avariat, chiar şi înlocuirea temporară a acestuia.

Beneficiind de ofertele RCA ieftin online, se asigură  acoperirea  cheltuielilor legate de transpotul vehiculului avariat, aparţinând terţului despăgubit, către un centru de constatare. De asemenea, sunt vizate prejudiciile apărute în urma funcţionării dispozitivelor sau instalaţiilor care au fost montate pe vehicul.

În baza contractului de asigurare RCA,  se acoperă despăgubiri şi pentru vătămare corporală sau deces, daune morale, cheltuieli de judecată efectuate de către  persoana prejudiciată. Membrii familiei asiguratului conducător auto sau persoană a cărei răspundere civilă este angajată într-un accident de vehicule şi deţine asigurare obligatorie RCA, nu sunt excluşi de la beneficiile asigurării pentru propiile lor vătămăti corporale.

Ce nu se asigură prin deţinerea RCA-ului

Asigurarea RCA nu acoperă prejudiciile bunurilor aparţinând conducătorilor vehiculelor. De asemenea,  nu este valabilă dacă nu se poate face dovada clară a valabilităţii asiguării la data producerii accidentului.

Asigurarea RCA nu acoperă prejudiciile care  depăşesc  limitele de răspundere stabilite prin contractul semnat.

De asemenea, asigurarea nu acoperă amenzile sau cheltuielile penale, la care eşti obligat ca răspunzător de producerea unui accident.

RCA nu acoperă prejudiciile produse bunurilor transportate, şi nici prejudiciile aduse vehicului  în momentul încărcării sau descărcării produselor. De asemenea, nu include prejudiciile produse în urma transporturilor de produse periculoase şi nici daune survenite  în cazuri de foţă majoră, atac terorist sau război. Nu sunt incluse în asigurarea RCA, daunele apărute în urma montării  de dispozitive sau instalaţii destinate utilizării de către conducător,  ca  diverse modalităţi  de lucru.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *