Cum amenajezi o baie mică? Iată 5 idei practice!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Amenajarea locuinței reprezintă o etapă în care vei avea nevoie de multă imaginație. Modul în care vei combina culorile, materialele, dar și obiectele de mobilier și accesoriile trebuie să urmărească un stil comun de amenajare, astfel încât să nu se creeze un adevărat haos în partea de amenajare.

Deși la început abia aștepți să mergi la cumpărături pentru a alege ceea ce ai nevoie și mai apoi să folosești materialele luate, s-ar putea ca ulterior să nu ți se pară totul atât de simplu. Și atunci când simți că nu poți duce la bun sfârșit tot ceea ce ai început sau că nu poți crea spațiul pe care ți-l dorești ar fi bine să ceri sfatul unui designer de interior. Îi vei spune acestuia ce anume îți dorești și cu siguranță totul se va regăsi în casa ta, mult mai atent așezat, creând o casă la care nici măcar nu te aștepți.

Dormitorul, livingul, bucătăria sau baia – iată camerele locuinței tale în care petreci cele mai frumoase momente, în care îți dorești să găsești liniștea de care ai nevoie. De aceea, este bine să încerci să amenajezi totul ținând cont de aceste aspecte și încercând să urmărești funcționalitatea.

Iată mai jos 5 idei practice pentru a amenaja o baie mică:

1. Alege materiale deschise la culoare și mai mult ca sigur vei da senzația de mai mult spațiu. Această faianță de baie poate fi o soluție potrivită pentru finisarea pereților băii tale și de aceea este bine să o ai în vedere. Plăcile ceramice sunt cele mai potrivite pentru baie întrucât este un spațiu în care există umezeală și astfel vei proteja mai bine. De asemenea, totul se poate întreține și curăța mult mai ușor, dacă vei opta pentru o faianță de bună calitate.

2. Optează pentru un mobilier suspendat! Dacă nu beneficiezi de un spațiu prea mare ar fi bine să ai în vedere acest truc de amenajare. Dulapurile pot fi suspendate de perete, dând senzația unei băi mai mari. De asemenea, te poți ajuta și de această mască pentru chiuveta de baie, reușind să adăpostești aici o parte din cele necesare pentru baie, precum ar fi prosoapele sau produsele de îngrijire.

3. Alege corpurile de iluminat potrivite – o baie fără lumină nu este mai mult ca sigur ceea ce ți-ai dorit. De aceea, este bine să acorzi multă atenție acestui aspect. Orice fir de păr trebuie imediat observat în fața oglinzii atunci când te bărbierești și de aceea vei avea nevoie de un iluminat cât mai puternic. Ai putea încerca să folosești spoturile în zona din fața oglinzii sau în zona chiuvetei, aici având nevoie de cea mai bună vizibilitate. De asemenea, ai putea să adaugi o aplică de tavan pe mijlocul băii, oferind o lumină compactă și corect răspândită în întreg spațiul. Alege becurile cu LED, fiind mult mai rezistente și mai ales beneficiază de un consum mic de energie.

4. O baie mică are nevoie de mai multe oglinzi – iată un alt truc de amenajare. Dacă nu dispui de un spațiu foarte mare ar fi bine să așezi o oglindă pe unul dintre pereții băii, reușind în acest fel să dai senzația unei băi mai mari.

5. Cabina de duș, varianta pentru o baie mică – nu alege cada într-o baie mică întrucât va ocupa un spațiu destul de mare. O cabină de duș poate fi o soluție potrivită pentru acest gen de spațiu, putând fi aleasă în funcție de dimensiunile camerei și de locul unde urmează să fie amplasate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *