Cum să îți protejezi locuința de răufăcători: 3 metode recomandate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În ultima perioadă, numărul celor care au avut de suferit din cauza spargerilor locuinței a crescut. Cu toate acestea, mulți dintre proprietarii de locuințe nu fac nimic pentru a-și proteja locuința. Cu toate că numărul spargerilor de locuințe este uriaș, autoritățile reușesc cu greu să îi prindă pe făptuitori pentru că aceștia cel mai adesea nu lasă urme.

casaIar pagubele sunt uriașe pentru proprietarii caselor. De cele mai multe ori, își găsesc locuința de-a dreptul distrusă, răvășită, astfel că multora le este teamă să mai locuiască aici, le este teamă ca faptele infracționale de acest gen să nu se repete. De aceea, cei mai mulți apelează la anumite măsuri de siguranță pentru a-și proteja casele și mașinile.

Iată mai jos 4 metode recomandate de autorități pentru a-ți proteja locuința:

1. Montează un sistem de alarmă eficient – acest lucru este poate primul aspect pe care ai putea să îl faci. Un sistem de alarmă montat la casă va reuși să te anunțe din timp dacă casa îți este sau nu prădată de hoți. Ar trebui să apelezi la o firmă specializată, care să asigure montajul și mai ales să ai în vedere și acest senzor de mișcare, având numeroase beneficii. Odată montat sistemul de alarmă, ai putea contracta serviciile unei firme de securitate, care să se deplaseze la tine acasă imediat ce alarma s-a declanșat. La fel poți face și cu mașina personală, mai ales dacă ai investit o sumă de bani în aceasta și este una scumpă. Ar fi bine să montezi aceste camere auto, știind astfel ce se petrece cu mașina ta în fața curții sau în fața blocului.

2. Nu lăsa să pătrundă în curte sau casă persoane necunoscute! Acest lucru reprezintă o amenințare pentru locuința ta. Cel mai expuse spargerilor sunt casele la curte, așa că ar fi bine să iei toate măsurile de precauție pentru a nu ajunge în curtea casei tale. Dacă au sărit cu ușurință gardul, de aici încolo lucrurile sunt foarte simple pentru hoți, fiind feriți de privirile vecinilor sau trecătorilor. De aceea, atunci când locuiești la casă ar fi bine să montezi un sistem automatizat pentru porți, anumite dispozitive cu senzor pe bază de infraroșu și să luminezi cât mai bine curtea. De asemenea, ar fi bine să montezi un videointerfon și să vezi cine te sună și doar dacă cunoști persoanele respective să îi dai drumul în curte. La bloc ar fi bine să le comunici și celorlați coproprietari ai imobilului să montați un videointerfon pentru a nu lăsa persoane necunoscute pe scara blocului. De asemenea, dacă ai dubii cu privire la cei care doresc să verifice rețeaua de gaze sau de electricitate, nu le permite pătrunderea în locuință.

3. Nu posta tot pe rețelele de socializare! În ultima perioadă, potrivit autorităților, rețelele de socializare au devenit o sursă bună de informare pentru hoți și răufăcători. De exemplu, de aici hoții pot afla când te afli la serviciu, când pleci la petrecere sau în vacanță, unde locuiești și mai ales ce lucruri minunate se pot găsi în locuința ta. Detalii despre profesie, studii, copii sunt alte amănunte interesante pentru aceștia, așa că încearcă să folosești rețeaua de socializare într-un alt context și nu oferi prea multe date despre tine aici.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *