Designul unei bucătării profesionale de restaurant – tips&tricks

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Amenajarea unei bucătării din domeniul HORECA nu este o misiune tocmai ușoară pentru că trebuie să ții cont de multe lucruri, cum ar fi alegerea celor mai bune utilaje și echipamente, compartimentarea bucătăriei pe zone de lucru pentru a maximiza utilitatea și productivitatea, respectarea unor condiții de sănătate și siguranță, etc. Ideal ar fi să lucrezi de la bun început cu un consultant în amenajarea bucătăriilor de acest fel, care va ști cum să îți identifice nevoile și să îți proiecteze cea mai bună bucătărie pentru restaurantul tău. Vivitrust.ro te ajută de la A la Z să schițezi și să utilezi o bucătărie profesională este cea mai bună decizie pe care poți să o iei, mai ales dacă nu te pricepi sau nu știi de unde să începi în acest proces.

Iată câteva sfaturi și recomandări de care ar fi bine să ții cont în momentul în care vrei să începi amenajarea bucătăriei profesionale:

Gândește-te la un plan flexibil. Mulți susțin că dotarea unei bucătării HORECA ar trebui să înceapă de la meniu pentru că așa vei putea concepe lista cu utilaje și echipamente de care ai nevoie în procesul de gătire. Nu uita însă că aceste tendințe în bucătărie, mai ales cele legate de meniu și preparate, se pot schimba, tocmai din acest motiv, este indicat să fii cât mai flexibil și să alegi utilaje și echipamente care pot răspunde cerințelor pieței în viitor, în cazul în care vei dori să schimbi ceva la meniu. Bineînțeles, nu are sens să investești în utilaje profesionale de care nu ești convins că le vei folosi în viitorul apropiat, însă flexibilitatea este un concept cheie pe care trebuie să îl ai în vedere în momentul în care vrei să îți amenajezi bucătăria.

Stabilește zonele de lucru. Dacă știi cum să proiectezi cât mai bine o bucătărie în funcție de zonele de lucru, vei crește productivitatea și vei diminua considerabil riscul producerii unor accidente de muncă. Trebuie să știi din start care vor fi zonele de lucru principale din bucătărie, de la zona pentru curățarea alimentelor, până la zona de coacere sau pregătire a preparatului final. Fiecare angajat va ști în ce zonă să lucreze, iar haosul din bucătărie va fi astfel eliminat. Mai mult decât atât, dacă zonele de lucru vor fi bine stabilite, te vei putea bucura și de un consum minim de energie și o reducere a costurilor pe termen lung. Stabilirea zonelor de lucru și alegerea celor mai bune utilaje și echipamente reprezintă cele mai importante etape din amenajarea unei bucătării profesionale, iar în aceste momente este indicat să apelezi la consultanți specializați ce îți vor da cele mai bune sfaturi și recomandări.

Garanție și post-garanție a echipamentelor. Utilajele profesionale dintr-o bucătărie reprezintă o adevărată investiție, tocmai din acest motiv, înainte de a le cumpăra, trebuie să te asiguri că firma respectivă îți asigură și servicii specializate de reparare sau înlocuire a pieselor. Nu cumpăra niciodată echipamente care nu au garanție, chiar dacă poate prețul este mai mic. În cazul utilajelor dintr-o bucătărie profesională nu trebuie să existe compromisuri și economii atunci când vine vorba de preț. Urmărește mai degrabă raportul calitate-preț și existența unei garanții.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile ce te pot ajuta să îți faci o imagine de ansamblu atunci când vorbim de amenajarea unei bucătării profesionale. Nu uita că o bucătărie proiectată corect și utilată cu echipamente profesionale se reflectă și în calitatea preparatelor servite!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *