4 lucruri de care ai nevoie acasă pentru a te simți mai bine

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Niciunde nu ne simțim mai bine ca acasă, căci acasă este locul unde ne permitem să ne lăsăm hainele aruncate pe scaun, să ne punem picioarele pe măsuța de cafea și să mâncăm în fața televizorului. Totuși, indiferent de obiceiurile și micile plăceri vinovate ale fiecăruia, cu toții ne dorim ca locuințele noastre să fie confortabile și primitoare, astfel încât de abia să așteptăm să ne întoarcem acasă după o zi istovitoare la servici. Aici ne încărcăm bateriile, ne facem somnul de frumusețe și stăm ore în șir în baie încercând să ștergem urmele de oboseală.

Iată, în rândurile următoare, care sunt acele lucruri de care aveți nevoie acasă pentru a vă simți bine acasă:

  1. Periuță electrică. Este una dintre cele mai apreciate invenții din ultimii ani. O periuță electrică de bună calitate vine cu mai multe capete de curățare, fiind potrivită pentru curățarea temeinică a cavității bucale, pentru albire, dar și pentru masajul gingiilor și îngrijirea danturii sensibile. Puteți renunța la zeci de rujuri, farduri și pudre, pentru că nimic nu înlocuiește frumusețea irezistibilă a zâmbetului curat și sănătos.
  2. Aspiratoare de mână. Pentru că ne place să trăim în locuințe curate și lipsite de praf, dar și pentru că ne fac plăcere vizitele grăbite ale prietenilor, ne putem echipa cu aspiratoare de mână care ne ajută să curățăm rapid încăperile cele mai solicitate, dar și locurile mai inaccesibile. Mai ales dacă vă place să vă relaxați pe canapea la un film și să serviți câteva gustări, este important să curățați cu regularitate canapeaua.
  3. Varul este cea mai ușoară și ieftină modalitate de a îmbunătăți amenajarea locuinței. Optați pentru o culoare care vă fascinează și vă îmbunățește starea de spirit, astfel încât, de fiecare dată când vă întoarceți acasă să vă simțiți relaxați. Nu doar pereții pot fi vopsiți, ci și piesele de mobiler, în special cele mai vechi, cărora le-ar prinde bine o nouă viață. Nu uitați să aplicați vaselină sau bandă pe porțiunile pe care nu doriți să le vopsiți.
  4. Plante și mobilier de grădină. Grădina casei noastre are puterea imensă de a ne scufunda în relaxare și în stare de bine. Asta nu și dacă există buruieni sau arbuști netoaletați. Puteți fi deosebit de creativi în ceea ce privește amenajarea grădinii, mai ales dacă aveți o suprafață mare. Înainte de a planta, ar trebui să puneți la punct un plan de peisagistică și să stabiliți care sunt acele plante și arbori pe care v-ați dori să îi aveți în grădină. Trebuie să vă gândiți la creșterea și întreținerea vegetației, astfel încât să aveți o curte minunată pe tot parcursul anului. La final, mobilierul de grădina vă așteaptă pentru a vă odihni și pentru a aprecia frumusețile din jur.

Într-un final, eliminați mucegaiul și parfumați locuința cu lumânări naturale. Mucegaiul declanșează reacții alergice, provoacă congestie nazală și iritații la nivelul gâtului. Petele negre care se extind pe pereții casei sunt semne vădite de mucegai. Mucegaiul se răspândește rapid în locurile umede, așa că puteți folosi ventilatoare care grăbesc procesul de uscare și care permit aerului să circule sau dezumidificatoare pe bază de pastilă care colectează umiditatea din aer. De asemenea, pentru ca locuința să miroase întotdeauna plăcut, puteți folosi lumânări din ceară naturală infuzate cu uleiuri esențiale. Unele uleiuri precum eucalipul au chiar și proprietăți antivirale și antibacteriene.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *