5 lucruri esențiale pentru o casă modernă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Literatura SF și-a imaginat, deseori, modul în care tehnologiile vor facilita viața oamenilor. Astăzi, totul a devenit realitate. Descoperă cele 5 lucruri esențiale pentru o casă modernă, care te vor ajuta să faci față cu brio oricăror treburi casnice.

Timpul e o resursă prețioasă. O recunoștea încă din secolul al XVIII-lea Benjamin Franklin, atunci când afirma ‘timpul înseamnă bani’. Ce-ar fi să investești inteligent în 5 lucruri esențiale pentru o casă modernă? În acest mod, vei câștiga mai mult timp pentru tine și cei dragi, având la dispoziție tot de ce ai nevoie pentru un trai confortabil și sănătos.

Iată care sunt cele 5 lucruri esențiale pentru o casă modernă, care n-ar trebui să lipsească dintr-o locuință:

  1. O combină frigorifică. Un echipament important din bucătărie, combina frigorifică contribuie la păstrarea alimentelor în siguranță. Știai că unele studii susțin că doar 19 zile dintr-un an au o temperatură și o umiditate potrivită pentru păstrarea alimentelor în condiții maxime de igienă? Sau că o combină frigorifică încetinește considerabil creșterea și dezvoltarea bacteriilor din produse? Bacteriile cresc cel mai rapid la temperaturi cuprinse între 4°C și 6°C, unele putând chiar să-și dubleze numărul în decurs de un sfert de oră! Poți fi sigur(ă) că tu sau familia ta nu sunteți expuși bolilor, alegând o combină frigorifică de ultimă generație. Mai multe oferte găsești aici. Atunci când alegi o combină frigorifică, nu uita să atragi atenția la dimensiuni, funcțiile pe care le oferă, clasa energetică din care face parte și tipul de dezghețare (automată sau manuală). Asemenea detalii te vor ajuta să iei o decizie mai lesne.
  1. O mașină de spălat vase. Pe parcursul întregii vieți pierdem aproximativ un an și trei luni pentru activitățile casnice, care includ și spălatul vaselor. În comparație, doar opt luni din viața noastră le petrecem râzând. Ce-ar fi să schimbi situația? O mașină de spălat vase te poate ajuta să reduci considerabil timpul petrecut la bucătărie. Datele arată că acest gadget îți poate aduce, zilnic, 45 de minute libere! În plus, vei putea face și economii, dat fiind faptul că echipamentul consumă doar apă rece, în cantități reduse (10 litri per program). Unde mai pui că vasele sunt curate și sclipitoare la final, fără ca tu să fi pierdut un strop de energie. Poți alege o mașină de spălat vase modernă din gama de aici.
  2. Un aragaz performant. Mâncarea are darul de a aduna oamenii la masă și a crea conexiuni puternice între membrii familiei. De la Proust până la cercetătorii de la Harvard, cu toții au scos la iveală capacitatea hranei de a perpetua amintiri memorabile, plăcute. Iar în trecut, pare-se, hrana a stimulat chiar și apariția poveștilor. Naratorii, așezați la masă și răsplătiți adesea cu produse alimentare diverse, aveau un motiv în plus să povestească istorii cât mai lungi. Achiziționarea unui aragaz performant, te poate ajuta, așadar, să dai și mai multă savoare zilelor petrecute cu cei dragi. Iar la final, te poți alege chiar cu o poveste memorabilă.
  3. Un monitor calitate aer. Nu e un secret pentru nimeni că trăim în orașe poluate. Statisticile arată că, anual, într-o locuință din România, se depun 17 kilograme de praf! Iată de ce, printre cele 5 lucruri esențiale pentru o casă modernă se numără un monitor calitate aer. El poate să indice cu precizie gradul de poluare din încăpere și cantitatea de particule nocive din aer. Iar paza bună, după cum se știe, trece primejdia rea.
  4. Un dezumidificator. Acest gadget te poate ajuta să-ți iei adio de la disconfortul climatic, igrasie, suprafețe corodate, apariția microorganismelor dăunătoare și a insectelor. El consumă cu 80% mai puțină energie electrică decât sistemele de încălzire și ventilație tradiționale. Astfel, aburii din baie, cei eliminați în timpul gătitului sau umezeala de afară nu vor mai constitui un pericol pentru sănătatea familiei.

La alegerea dezumidificatorului e bine să optezi pentru unul cu o capacitate mai mare decât cel recomandat în funcție de metrajul camerei în care urmează să-l instalezi. Rezultatele vor fi vizibile imediat!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *