Mobilă de bucătărie la comandă sau din magazin?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Din ce în ce mai multe persoane își îndreaptă atenția spre mobila de bucătărie care poate fi cumpărată pe bucăți online sau din magazine. Deși mobila de bucătărie executată la comandă înseamnă mai puține bătăi de cap, totodată implică și costuri mai mari. Pe de altă parte, în toate magazinele online de specialitate și în magazinele propriu-zise apar din ce în ce mai multe modele de mobilier și de accesorii foarte încântătoare și ca aspect, dar și ca preț.

Dulapurile de bucătărie gata de asamblare reprezintă o opțiune excelentă de economisire a banilor atunci când reamenajați bucătăria sau vă mutați într-o nouă locuință. Practic, dulapurile de bucătărie gata de asamblare sunt livrate în pachete plate, împreună cu toate componentele necesare pentru montaj mobilă. În multe cazuri, chiar dacă veți opta pentru serviciile profesionale de montaj mobilă tot veți reuși să faceți economii semnificative de bani decât dacă ați opta pentru un mobilier de bucătărie la comandă.

Înainte de a cumpăra dulapuri de bucătărie gata de asamblare, haideți să vedem căror aspecte trebuie să le acordați o atenție sporită, astfel încât să beneficiați într-un final de un mobilier de calitate, dar la un preț accesibil.

Ce sunt dulapurile gata de asamblare?

Denumirea explică deja destul de bine ce anume înseamnă un dulap gata de asamblare. Atunci când achiziționați un astfel de dulap, înseamnă că piesele au fost tăiate la dimensiuni precise, au fost făcute găurile exact unde este necesar, precum și toate celelalte finisaje. Apoi, toate elementele au fost împachetate în cutii de carton și folie de plastic protectoare.

Astfel de dulapuri pot fi cumpărate din magazine fizice sau le puteți comanda online, urmând ca un curier să vi le livreze la domiciliu. Magazinele online profesioniste vă vor anunța în câte pachete vă vor livra dulapurile comandate, astfel încât la sosirea curierului să puteți număra rapid numărul de pachete.

Din momentul în care aveți toate pachetele, vă confruntați cu sarcina de asamblare și instalare a dulapurilor. În pachete, ar trebui să găsiți și instrucțiunile pentru asamblare și instalare. În mare parte, este vorba despre desene, diagrame și pașii pe care trebuie să îi executați însoțiți de explicații minime. Unii producători de dulapuri gata de asamblare oferă și un link unde puteți viziona online modalitatea de asamblare a dulapurilor.

Cât de calitative sunt dulapurile din magazine?

La fel ca mobilierul executat la comandă, și dulapurile gata de asamblare acoperă întregul spectru de calitate, de la cel mai slabe până la cele de o calitate superioară. Puteți achiziționa dulapuri gata de asamblare foarte rezistente, durabile și atractive, exact așa cum vedeți într-un showroom de bucătărie. Dar există, de asemenea, și numeroase tipuri de dulapuri de o calitate inferioară.

Printre caracteristicile unui mobilier de calitate se numără sertarele din lemn masiv, sertarele cu extensie completă, ușile cu cadru solid din lemn, cu panouri din lemn masiv sau placaj, iar finisajele și toate celelalte straturi de acoperire sunt aplicate cu peria, nu sunt pulverizate.

La rândul lor, costurile vor varia semnificativ în funcție de factori precum materialele, finisajele, complexitatea și gradul de finalizare. Opțiunile mai scumpe vor include dulapuri din lemn masiv, cadre din lemn de esență tare, uși din lemn masiv și sertare încastrate. Dulapurile cu dimensiuni sau cu unghiuri neconvenționale vor costa mai mult, la fel ca și unele accesorii, precum coroană și talpă decorativă, carusel rotativ, suporturi pentru farfurii și pahare și suporturi din lemn pentru tacâmuri și cuțite.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *