3 moduri prin care te poți pregăti pentru cumpărarea unei case

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cumpărarea unei locuințe este un proces destul de anevoios, care implică o pregătire riguroasă. Dacă intenționați să achiziționați o casă, cel mai probabil vă gândiți la credite, plăți în avans și ipoteci. Fără îndoială, cumpărarea unei locuințe poate fi unul dintre cele mai emoționante și stresante momente din viața unei persoane. Totuși, înarmați cu informațiile corecte, puteți achiziționa locuința perfectă fără să faceți niciun compromis și fără să aveți niciun regret. Deși aspectul financiar contează enorm de mult, sunt numeroase alte aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când sunteți pe punctul de a vă cumpăra o casă.

  1. Calitatea construcției. În prezent, sunt înființate noi și noi cartiere de locuințe, iar casele și blocurile apar precum ciupercile după ploaie. Trebuie să ne gândim că toată această abundență de noi construcții răspunde, de fapt, nevoilor oamenilor. Pentru că foarte multe persoane tind să se mute în marile orașe și să părăsească locurile de proveniență, nu trebuie să ne fie de mirare că marile orașe devin pe alocuri șantiere în lucru. Totuși, cantitatea nu trebuie să compromită calitatea. Înainte de a cumpăra un apartament sau o casă, este bine să aveți măcar un minimum de informații despre cum este construită locuința. De exemplu, dacă doriți să cumpărați o casă, este bine să știți cum este izolată atât în interior cât și în exterior, dacă deține fosă septică sau este racordată la canalizare și multe alte informații. Cartea funciară vă poate oferi numeroase informații, iar aici puteți afla ce este extrasul de carte funciară, cum îl puteți obține și cât costă.
  2. Avantajele zonei. Poate că primul aspect la care se gândesc cele mai multe persoane atunci când intenționează să cumpere o locuință este zona. Într-adevăr, zona cântărește foarte mult în ecuația cumpărării unei locuințe. Unii își doresc să se mute într-o zonă liniștită, departe de zgomote și agitație, alții preferă o zonă cât mai aproape de locul de muncă, de piețe, de magazine, iar pentru alții cel mai mult contează ca aproape de viitoarea lor locuință să existe o creșă, o grădiniță și o școală. Ansamblu Rezidențial Bucureștii Noi pune la dispoziție mai multe informații despre localizare de care puteți ține cont atunci când vă aflați în căutarea unei case.
  3. Determinați care este prețul maxim pe care vi-l puteți permite. Înainte de a cumpăra o casă, trebuie să vă asigurați că este momentul potrivit pentru o astfel de achiziție importantă. Pentru multe persoane, după efectuarea mai multor calcule, s-a dovedit că în continuare este de preferat chiria în locul achiziționării propriei case. Deși nu este întotdeauna posibil să trăiți într-o piață imobiliară costisitoare, încercați să vă mențineți cheltuielile lunare asociate cu ratele locuinței sub 30% din venitul dumneavoastră lunar brut. Atunci când sunteți nevoit să atribuiți cea mai mare parte a venitului lunar pentru achitarea ratelor, există șanse să trăiți într-o casă frumoasă, dar să vă descurcați cu greu să plătiți ratele, să acoperiți celelalte cheltuieli lunare sau să economisiți.

Gândiți-vă să achiziționați o locuință care să corespundă nevoilor și cerințelor personale din prezent. Chiar dacă visați să locuiți într-o casă cu 5 dormitoare, 3 băi și un teren de 2000 de metri pătrați, dacă în prezent vă puteți permite o casă cu trei camere și o mică grădină, atunci optați pentru această ultimă opțiune. Multe persoane cumpără locuințe pe care și le pot permite doar pe termen scurt și cu mari eforturi, gândidu-se că peste un an sau maximum doi casa va fi cu mult mai scumpă decât au cumpărat-o. Totuși, casele trebuie văzute în primul rând ca acele spații cărora să le spunem acasă, nicidecum ca investiții. Indiferent de locuința pe care reușiți să o achiziționați, puteți investi ori de câte ori vă permiteți în acele lucruri care vă sporesc confortul și care, de asemenea, ridică valoarea locuinței. Poate că veți investi într-un gard calitativ, în mobilarea mansardei sau într-o baie cu obiecte sanitare de top. Puteți fi siguri că orice investiție ați face, va ridica valoarea locuinței.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *