Aveți în plan pentru viitorul apropiat o renovare baie, dar nu știți încă ce stil de amenajare să alegeți sau ce fel de obiecte sanitare sau piese de mobilier se potrivesc în spațiul din cameră? Sau poate nu știți ce fel de cadă să alegeți pentru a rezista în timp și pentru a vă oferi confort maxim după o zi la muncă? Încă vă întrebați de unde să începeți sau cum să o planificați pentru a obține rezultatele dorite? Ei bine, vă venim în întâmpinare cu un articol nou-nouț despre cum să planificați o renovare baie ca la carte.
O baie bine proiectată trebuie să țină cont în primul rând pe cine va folosi baia și mai ales cum va folosi fiecare zonă din baie – această amenajare baie trebuie să ofere confort și persoanelor cu dizabilități spre exemplu. De regulă, băile sunt configurate și amenajate astfel încât să aibă o bună funcționalitate și să asigure igiena personală de fiecare zi însă e loc de mai bine – altfel spus, e loc și pentru un design interior frumos și răsfăț la fiecare utilizare. Un design de baie cu adevărat reușit se realizează printr-o planificare detaliată și mai ales în cunoștință de cauză. Haideți să explorăm împreună acest proces de planificare!
Când vă planificați baia, începeți prin a vă pune următoarele întrebări:
- Cine va folosi baia?
Cum este utilizat spațiul din baie depinde în exclusivitate de cine îl folosește. Vor fi adulți? Copii? Adolescenţi? Cineva care are nevoie ca baia să fie accesibilă? Baia va fi comună sau folosită doar de o singură persoană la un moment dat? Acordați timp pentru a prioritiza nevoile și preferințele acestora. Apoi, amenajați fiecare zonă din baie în funcție de nevoi, dar și de preferințele personale.
- Cum pot zonele primare ale băii să răspundă cel mai bine nevoilor utilizatorilor?
Există trei zone principale în fiecare baie completă – duș, toaletă și depozitare.
- Zona de spălat ( chiuvetă) — acest spațiu trebuie să includă un lavoar, o oglindă și spațiu de depozitare – puteți opta pentru un dulap cu oglindă, dar și accesorii baie. De asemenea, trebuie să existe și sursă de lumină pentru activitățile din această zonă – spălarea mâinilor, periat dinți, aplicarea machiajului și bărbierit, printre altele. Nevoile de stocare sunt un aspect important de aceea trebuie să aveți în vedere ce veți depozita în baie, de cât spațiu veți avea nevoie pentru depozitare și ce fel de mobilier de podea se potrivește în această zonă.
- Toaletă – această zonă include ceea ce este evident: un suport pentru hârtie igienică și vasul de wc. Uneori proprietarii optează pentru un pișoar, dar și accesorii precum o perie de toaletă, un coș de gunoi și uneori un loc pentru materiale de citit.
- Zona de duș – la Laguna vă oferim o mare varietate de dușuri și căzi pentru această zonă, fiecare având propriile funcții smart și forme interesante ca de exemplu dușuri walk in sau căzi freestanding. Cabinele de duș variază de la simple până la cabine personalizate cu panouri de sticlă. Căzile, de asemenea, sunt de tip freestanding sau pe podea. Oferim, de asemenea, unități combinate de duș și cadă.
Alte aspecte importante de luat în considerare atunci când planificați zona de baie sunt: ventilația, instalațiile sanitare și spațiul pentru pregătire. Ventilația este importantă pentru eliminarea umidității, instalațiile sanitare trebuie să fie rezistente, deci de bună calitate, iar spațiul de pregătire pentru diverse activități zilnice trebuie să fie dacă nu generos, cel puțin confortabil.
În final, showroom-ul Laguna vă oferă multe opțiuni de obiecte și instalații sanitare pentru orice tip de configurație baie. Totodată, aveți opțiunea de a fi asistați la fiecare achiziționare personalul nostru expert Laguna, astfel încât să puteți selecta produsele perfecte pentru fiecare zonă a băii astfel încât să vă bucurați de tot confortul dorit și să obțineți o renovare baie modernă și frumoasă.
.