Renovezi o locuință? 5 lucruri de care să ții cont

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Renovezi o locuință? Dorești ca tot ceea ce era odată casa ta să rămână doar o amintire? Să predomine un alt stil de amenajare, mult mai modern, mult mai frumos realizat? Nu îți rămâne decât să te apuci de schițele de renovare și să treci la treabă.

Se spune adesea că planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg, însă pornind la cumpărături fără niciun plan s-ar putea ca rezultatul final să fie cu totul altul, neașteptat. De aceea, ori de câte ori plănuiești să renovezi o locuință este bine să realizezi o schiță cu privire la tot ceea ce ai de făcut și mai apoi să începi procedura de amenajare.

Iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont atunci când renovezi o locuință:

1. Evaluează starea casei tale! Mai înainte de a renova locuința ai în vedere fiecare cameră și notează-ți tot ceea ce ți-ai dori să schimbi. Mai apoi, alege ceea ce vrei să păstrezi, iar la final poți face calculul final. Atunci când costurile sunt mai mari decât bugetul familiei, poate ar fi bine să optezi pentru refinanțarea unui credit mai vechi, primind astfel o diferență de sumă cu care să poți să îți duci la îndeplinire planurile.

2. Alege ceea ce vrei să păstrezi! Nu renunța la tot dintr-odată, ci păstrează tot ceea ce ți-ar fi de folos sau care ar putea fi refăcut. De exemplu, nu opta pentru înlocuirea pardoselii atunci când ai o pardoseală din lemn masiv, ci ai în vedere acele trucuri de îngrijirea parchetului care să readucă farmecul acestuia de altădată. De asemenea, nu arunca din prima orice piesă de mobilier, ci optează privește-le cu grijă pe toate și alege-le pe cele pe care le-ai putea reface și pe care le-ai putea integra în noul tău stil de amenajare.

3. Verifică starea pereților. Acesta este un alt aspect cât se poate de important. Este posibil, mai ales în cazul locuințelor vechi, ca pereții să fie afectați de umezeală și de aceea este bine să parcurgi anumite lucrări care să refacă starea pereților. Dacă este afectată structura construcției, nici planul de renovare nu poate fi dus la bun sfârșit.

4. Schimbă instalațiile și scurgerile! Renovarea locuinței nu înseamnă numai amenajare sau schimbare de mobilier, ci înseamnă multă atenție la detalii. Ar fi bine să se schimbe instalațiile și scurgerile atunci când au vechime mare, fiind o lucrare care nerealizată la timp ar putea afecta tot ceea ce reușești să creezi acum.

5. Montează finisajele noi! Dacă te-ai săturat de gresia din bucătărie sau faianța de pe pereți și dorești să le înlocuiești cu piatră naturală, poți face acest lucru în cadrul acestui proces de renovare a locuinței. Poți schimba absolut tot ceea ce îți dorești, cu condiția ca aceste modificări să fie binevenite, să se potrivească stilului tău de amenajare și mai ales să îți permită bugetul. Mocheta, parchetul, tapetul sunt alte elemente pe care le poți face cu ușurință în această etapă de lucru.

Renovarea locuinței este completată de schimbarea mobilierului din casă. Unei locuințe proaspăt renovate îi vor fi de mare folos piese de mobilier de calitate, moderne și în culori îndrăznețe.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *