5 sfaturi simple pentru un stil de viață mai ecologic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pandemia globală a tras un semnal puternic de alarmă din foarte multe puncte de vedere. Mulți dintre noi ne-am simțit vinovați că natura și oamenii suferă din cauza propriilor noastre acțiuni inconștiente, pe de altă parte am și putut observa cât de bine se regenerează mediul atunci când încetăm să îl agasăm cu cantități nelimitate de poluanți, iar apoi, am și stat foarte mult acasă și poate că ne-am dat seama de cât de mult consumăm și cum afectăm astfel natura. Concluzia la care mulți dintre noi am ajuns este aceea că adoptarea unui stil de viață durabil duce la o sănătate mai bună a mediului înconjurător. Este, așadar, necesar să punem în aplicare mici schimbări în propriul nostru comportament și în obiceiurile noastre de consum pentru a avea un impact pozitiv asupra naturii.

21545 - 5 sfaturi simple pentru un stil de viață mai ecologicIată 5 sfaturi simple pentru un stil de viață mai durabil:

  1. Dăruiți celor mici cadouri ecologice. Sunt nenumărate jucării, obiecte și articole vestimentare fabricate la standarde sustenabile. Pe lângă faptul că avem grijă de natură de fiecare dată când alegem un cadou eco pentru copil, totodată și micuțul este mai în siguranță. Gândiți-vă la cât de multe jucării din lemn sunt disponibile în prezent, care sunt fabricate din lemn provenit din surse regenerabile și care sunt vopsite cu vopsea non-toxică pe bază de apă. Sunt și foarte multe jucării educative din materiale textile, care sunt cu mult mai sigure față de jucăriile din plastic. Inelele și jucăriile de dentiție din cauciuc natural sunt iarăși recomandate, la fel ca și hăinuțele din bumbac ecologic.
  2. Fiți atenți la colectarea selectivă a deșeurilor. Până nu demult, nu acordam cine știe ce atenție la pubelele în care ne aruncam deșeurile. Dar iată că devine din ce în ce mai important să respectăm regulile de colectare selectivă a deșeurilor. În această perioadă, o soluție eco măști de unică folosință vizează fie aruncarea măștilor în pubelele indicate, fie utilizarea unor măști refolosibile. Tot referitor la colectarea selectivă a deșeurilor, aveți grijă să nu aruncați în scurgeri uleiul folosit, ci să îl colectați și să îl duceți la un centru de colectare și reciclare ulei uzat. În mod similar, nu aruncați medicamentele expirate în scurgeri și nici aleatoriu în pubele, ci duceți-le la o farmacie.
  3. Asigurați-vă propriile produse de curățare. Când vine vorba de curățarea ecologică a locuinței, oțetul alb este cel mai eficient, dar și lămâile și bicarbonatul de sodiu. Cu aceste ingrediente simple, puteți aborda orice problemă, de la curățarea coșului de gunoi, a calcarului și mucegaiului din dușuri și până la dezinfectarea blatului de bucătărie. De asemenea, puteți prepara rapid o soluție eficientă pentru îndepărtarea prafului. Trebuie doar să amestecați apă, oțet, câteva picături de ulei de măsline și, eventual, câteva picături de ulei esențial de foarte bună calitate, care vă masca mirosul de oțet.
  4. Luați măsuri pentru a reduce consumul de energie. După cum probabil știți deja, eclectricitatea variază în funcție de vreme, deoarece schimbările de temperatură și umiditate afectează necesitatea încălzirii și răcirii locuințelor. Există foarte mulți pași pe care îi puteți face pentru a obține o locuință cât mai eficientă din punct de vedere energetic, cum ar fi izolația corespunzătoare a casei, folosirea becurilor economice cu LED-uri, izolarea ușilor și ferestrelor pentru a împiedica pierderile de aer și investirea într-un sistem de încălzire cât mai eficient și performant.
  5. Reduceți consumul de apă. Pentru plante, animale, oameni și orice organism viu, apa este egală cu viața. Fără apă, nu există viața. Sunt mai multe tehnici simple de conservare a apei care vă pot ajuta să reduceți semnificativ consumul de apă, cum ar fi să încărcați la capacitatea maximă mașina de spălat rufe și cea de spălat vase, să instalați un cap de duș cu debit redus, să utilizați un recipient pentru colectarea apei pluviale și să efectuați eventualele reparații ale bateriilor și toaletelor pentru a preveni scurgerile inutile de apă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *