Studiile americane susțin că ne petrecem 87% din viață în interiorul unor încăperi. Află cele 3 moduri de a decora pereții casei, astfel încât timpul petrecut aici să fie unul plăcut.
Opt ore pe zi stăm la birou. Alte opt ore le petrecem odihnindu-ne și visând în dormitor. Mai adaugă orele petrecute în baie sau la bucătărie. Vei ajunge astfel la concluzia că studiile efectuate de americani nu sunt deloc ireale. Dimpotrivă, 87% începe, chiar, să pară o cifră mică.
Timpul petrecut între patru pereți poate fi totuși unul plăcut, dacă acordăm o atenție sporită… pereților. Descoperă care sunt cele 3 moduri de a decora pereții casei, inspirându-te din tendințele anului 2019 în materie de design. Ele te vor ajuta să obții o încăpere primitoare, confortabilă și modernă.
- Apelează la o grădină verticală. Mai știi exprersia: dacă nu vine muntele la Mahomed, vine Mahomed la munte? Ei bine, parafrazând-o, am putea sugera că dacă nu reușești să petreci prea mult timp în natură, poate veni natura la tine. Cum? Cu ajutorul popularelor grădini verticale. Lichenii urbani sau mușchii stabilizați nu necesită întreținere. Eventual, îi poți stropi ocazional cu puțină apă. Peretele vegetal, la rându-i, beneficiază de un sistem de irigare și dozare a nutrienților automatizat, limitând astfel necesitatea intervenției umane. Dincolo de aspectul pur estetic, o grădină vegetală îmbunătățește randamentul și productivitatea cu aproximativ 15%. În plus, purifică încăperea și poate funcționa pe post de dezumidificator natural, reglând nivelul de umiditate și micșorând astfel riscurile apariției bolilor respiratorii sau alergiilor. Dacă ești curios, poți afla cum să construiești o grădină verticală pe https://tettu.ro.
- Alege un tapet într-o nuanță cu efect. Pe piață există nenumărate tipuri de tapet din care poți alege. Fiecare are diverse avantaje. Tapetul de vinil, de exemplu, este lavabil, rezistent la lumină, accesibil ca preț și durabil, fiind perfect pentru spațiile utilizate frecvent. Tapetul din fibră de sticlă, în schimb, pe lângă faptul că este non-toxic, este și rezistent la flacără, împiedicând răspândirea focului și transformându-se într-un sinonim al noțiunii de siguranță. Pe lângă faptul că va camufla defectele pereților și va reflecta stilul casei, tapetul mai poate aduce un plus de energie în încăpere, prin intermediul culorilor sale. Cele în nuanță de galben vor insufla optimism și vor încuraja comunicarea. Un tapet albastru, grație faptului că scade presiunea sangvină, este recunoscut pentru capacitățile sale de a induce o stare de calm și relaxare. În timp ce verdele, recunoscută ca cea mai prielnică nuanță pentru sistemul vizual uman, crează o stare de confort și echilibru lăuntric. Prin urmare, în funcție de nevoile tale, alege tapetul într-o anumită nuanță. Poți să-l folosești pe un singur perete, ca accent, în cazul în care camera e prea mică și vrei să optezi pentru o culoare mai stridentă.
- Spune da tapiseriei. Macrameurile sunt în vogă. Ele reprezintă o modalitate orginală de a decora un perete dintr-o încăpere, dându-i un aer modern și, în același timp, elegant. Contrar așteptărilor, acestea nu colectează praful, deci nu reprezintă un risc pentru sănătate. De asemenea, sunt recomandate de designeri pentru a împărți zonal spațiul. Pot fi cumpărate sau realizate manual, pe internet fiind disponibile toate informațiile necesare, de la tipul de ață până la modurile de realizare și stilurile de tapiserii (ex: nordic, Ard Deco ș.a.).

O recomandă experiența în funcția de Redactor-Șef al revistelor Planul Casei Mele și Casa Mea.