Cum alegi cele mai importante 5 materiale pentru casă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Construcția unei case implică multă muncă din partea constructorilor și mai ales atenția la materialele pe care le vei folosi. De aceea, mai înainte de a demara construcția casei este bine să porți o discuție atentă cu persoane specializate care să te îndrume în alegerea celor mai bune materiale de construcție. Desigur, există și posibilitatea ca firma de construcție să poată folosi materiale proprii, propunându-ți un anumit buget. Însă, de această dată este bine să ceri informații asupra materialelor pe care le folosește în așa fel încât construcția casei să fie foarte sigură.

casaIată mai jos cele mai importante 5 materiale pentru casă:

1. Betonul pentru fundație – temelia casei este foarte importantă și de aceea este bine să fii atent asupra betonului folosit. Există câteva clase de beton pe care trebuie să le cunoști pentru a te hotărî asupra tipului de beton pe care urmează să îl folosești. B75 este cel mai slab beton, fiind folosit la egalizări sau umpluturi. B100 este folosit la fundații, trotuare, socluri de gard, B150 este folosit la fundații armate. B200 este folosit la stâlpi și boiandrugi, iar B250 este folosit la planșee și grinzi. În funcție de structura locuinței tale, vei putea alege o clasă de beton care să se potrivească. Dacă locuința nu are și etaj, fiind construită pe o structură ușoară poți alege și un beton preparat în betonieră, la care să folosești acest ciment și nisip, ambele fiind de cea mai bună calitate.

2. Materialele pentru izolația casei sunt foarte solicitate la finalizarea construcției casei. Pe de o parte, constructorul poate opta pentru vată minerală bazaltică în vederea asigurării confortului termic al locuinței, evitând astfel pierderile de energie, fie pentru polistiren extrudat sau expandat, ambele având calități deosebite. Și pentru că tot avem în vedere izolația casei, nu putem să nu ne oprim asupra acestor materiale pentru hidroizolații, protejând astfel pereții casei de scurgerile de apă sau de infiltrații.

3. Cărămizile pentru realizarea pereților sunt de diferite tipuri și fiecare asigură o rezistență aparte în timp și o bună izolație termică. De aceea, este bine să le alegi ținând cont de caracteristicile produsului. Cărămida este un material verde, rezistent în timp și un foarte bun izolator.

4. Învelitoarea pentru acoperiș este foarte importantă. Este bine să alegi țiglă metalică atunci când structura șarpantei nu este foarte rezistentă. Atunci când ai construit un acoperiș trainic poți alege și țiglă ceramică. Ambele produse au calități deosebite și pot fi folosite cu încredere pentru a înveli locuința.

5. Tencuiala decorativă se regăsește pe piață în diferite variante, de la numeroși producători. Tencuiala decorativă acrilică este extrem de rezistentă la factorii nocivi de mediu exterior, așa că o poți alege mai ales acolo unde mediul este unul nu tocmai prietenos. Tencuiala decorativă siliconică protejează peretele împotriva mucegaiului și fungilor, fiind rezistentă la apă și chiar la murdărie. Tencuiala decorativă mozaicată conține granule de mici dimensiuni poate fi folosită mai ales pentru finisarea fundației casei, fiind foarte rezistentă la intemperii. Tencuiala decorativă silicată oferă pereților protecție împotriva mucegaiului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *