Faţadele translucide, din ce în ce mai căutate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Schimbările climatice şi economia mondială din ce în ce mai puţin stabilă au făcut ca sustenabilitatea în construcţii să devină unul dintre cei mai importanţi factori ai arhitecturii contemporane. Atât profesioniştii în domeniu cât şi proprietarii de clădiri se preocupă în prezent de segmentul construcţiilor ecologice, care să poată reduce substanţial emisiile de carbon şi costurile cu energia. O inovaţie destul de recentă în proiectarea sustenabilă o reprezintă faţadele sau exterioarele translucide, care ajută la reducerea consumului de energie. Clădirile construite cu exterioare translucide pot utiliza lumina de zi pentru iluminarea interiorului, iar iarna pot reţine căldura din lumina solară (prin efectul de seră). In Europa mai ales, această idee a fost acceptată mai ales în cazul clădirilor de birouri. Insă ideea începe să prindă şi la clădiri rezidenţiale.

fatada translucida 1

Picture 1 of 6

Cele mai utilizate materiale translucide pentru astfel de faţade sunt sticla şi policarbonatul; ambele oferă eficienţă energetică pe termen lung şi pot conferi construcţiilor astfel proiectate un aspect estetic modern care nu e de neglijat.

CONTINUARE – Faţadele translucide, din ce în ce mai căutate

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *