Faţadele translucide, din ce în ce mai căutate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Exterioare de sticlă

Sticla a devenit un material foarte utilizat în contemporaneitate, iar clădirile cu faţade de stcilă de la podea şi până la tavan au câştigat în popularitate de-a lungul anilor. O faţadă parţial sau total realizată din sticlă conferă construcţiei o eleganţă modernă apreciată atât de arhitecţi cât şi de clienţii acestora.

In plus, un exterior de sticlă este eficient din punct de vedere energetic şi deci eficace în ceea ce priveşte costurile cu energia consumată. Deoarece oferă o iluminare naturală extensivă şi posibilitatea de a capta căldura din lumina solară, locuinţele foarte vitrate reduc gradul de utilizarea a sistemelor de încălzire electrice, cu gaz sau cu alte energii convenţionale; astfel, facturile de utilităţi ale proprietarilor sunt mai mici.

In ciuda acestor beneficii, sticla are şi dezavantaje. Este foarte grea şi foarte fragilă, ceea ce face întregul proces de construcţie dificil. Este foarte sensibilă la vibraţii şi se crapă cu uşurinţă; de asemenea, poate crea efecte neplăcute de strălucire. Una dintre marile probleme ale unei faţade din sticlă este protecţia solară. Temperatura ideală pentru lucru sau odihnă trebuie să fie de maximum 26 de grade Celsius. Atunci când soarele bate direct în interior prin ferestrele foarte mari, practic cât peretele, este greu să se menţină temperatura la standardul optim fără să se apeleze la sisteme de aer condiţionat. Există varianta protecţiei faţadei vitrate cu obloane speciale numite parasolare, pe verticală sau orizontală, dar acestea sunt greu de întreţinut, iar în cazul unei furtuni mai puternice unele lamele pot să fie deteriorate de vânt. 

Aceste probleme ale sticlei au făcut ca proiectanţii să se orienteze către un material mai uşor şi mai durabil – policarbonatul.

CONTINUARE – Faţadele translucide, din ce în ce mai căutate

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *