3 lucruri pe care să le iei în considerare atunci când trebuie să alegi mobila de bucătărie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bucătăria este spațiul în care petrecem cel mai mult timp, este locul în care ne bem cafeaua în tihnă dimineața, este zona în care ne întâlnim toți cei ai casei pentru a lua masa împreuna și pentru a povesti despre ziua care tocmai se încheie, este locul care încet, încet pare să se transforme într-un adevărat loc de oaspeți. Alegerea mobilierului de bucătărie trebuie să se facă cu multă grijă, ținând cont de modul în care arată zona pe care urmează să o renovăm, de dimensiuni, dar și de propriile noastre dorințe. Tot ceea ce vom aduce aici, în interiorul bucătăriei, trebuie să se potrivească cu propria noastră personalitate, dar și cu restul elementelor de decor ale casei, reușind astfel să transformăm spațiul într-unul mult visat.

bucatarieTrecând dincolo de aspect, mobilierul de bucătărie trebuie să fie rezistent la umezeală, dar și la pete întrucât aici avem de-a face cu o zonă foarte sensibilă.

În funcție de spațiul de care dispunem, vom putea alege piesele de mobilier care ne vor fi de folos pentru a crea din bucătărie locul cel mai primitor al casei, zona în care vom sta cu plăcere și uneori vom lectura o carte sau vom prepara mâncarea. Cum majoritatea bucătăriilor nu sunt foarte mari, mai ales dacă vorbim de cele de bloc, trebuie să alegem cu grijă acel mobilier care să încapă și mai ales să nu ocupe chiar tot.

Iată mai jos 3 lucruri pe care să le iei în considerare atunci când trebuie să alegi mobila de bucătărie:

1. Nu supraaglomera bucătăria cu foarte multe obiecte de mobilier!

În bucătărie vei avea nevoie de multă libertate și de aceea este bine să te ferești de o zonă prea încărcată. A fi bine să alegi doar acele piese de mobilier care îți vor fi de folos. Nu cumpăra mobilă doar de dragul acesteia, ci alege doar acele dulapuri care îți vor fi de folos. Dacă nu ai multe lucruri de adăpostit, nu cumpăra dulapuri mari care să rămână goale, ci mai bine folosește spațiul în alte scopuri. De asemenea, cumpără doar scaunele de bucătărie de care ai nevoie și nu mai multe. Pentru acest lucru, ar trebui să ai în vedere numărul membrilor de familie.

Chiar dacă uneori credem că bucătăria nu ne dă voie la prea multă creativitate, în realitate designerii de interior ne pot demonstra exact contrariul. Dacă nu dispui decât de o garsonieră s-ar putea ca bucătăria să devină locul în care vei face aproape orice, de la prepararea mâncării și până la călcarea hainelor cu o stație de călcat bună. Totul va putea fi bine delimitat de specialiști astfel încât să iasă exact cum ți-ai dorit.

2. Alege această mobilă inteligentă bucătărie!

Nu uita de triunghiul bucătărie, acea zonă de lucru, extrem de importantă. Aici vor fi amplasate chiuveta, blatul de lucru și aragazul. Acestora i se mai adaugă și frigiderul, un alt electrocasnic care va ocupa mult spațiu. Tot în bucătărie vor trebuie să încapă și mașina de spălat vase, cuptorul cu microunde, masa cu patru scaune. De aceea, vom mai avea disponibili câțiva centimetri și va trebui să găsim cele mai bune soluții pentru alegerea acelor piese de mobilier care ne vor ajuta. Ai putea de exemplu să optezi pentru acel mobilier incorporabil, în care să poți integra atât frigiderul, cât și cuptorul sau plita, blatul de lucru sau chiar unele electrocasnice mici. Dulapurile suspendate vor avea o eficiență bună, ele nu vor ocupa prea mult spațiu. Ai putea alege o masă mai mică, cu 4 scaune pentru bucătărie cu un șezut mai mic sau chiar scaune bucătărie pliabile.

3. Ai în vedere mobilierul de calitate

Iată un alt aspect ce trebuie avut în vedere. Mobilierul de bucătărie trebuie să fie rezistent la pete și umezeală și nu trebuie să corespundă doar din punct de vedere estetic. În plus, aici se vor adăposti acele ustensile necesare pentru gătit și de aceea trebuie să găsești o bună organizare pentru aproape orice. Ai putea alege un uscător de vase pe care să îl adăpostești în dulapul de deasupra chiuvetei. De asemenea, o bară de inox cu cârlige poate fi atârnată în zona blatului de lucru și pe ea ar putea fi agățate anumite ustensile de lucru. Polițele sau dulapurile suspendate sunt alte criterii pe care trebuie să le ai în vedere.

O bucătărie trebuie să fie fabricată din materiale rezistente, dar și ușor de întreținut. Dacă vei alege materiale lucioase, trebuie să te aștepți să ai tot timpul pete pe piesele de mobilier cele mai folosite, fiind foarte pretențioasă de întreținut.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *