4 idei de amenajare pentru o bucătărie cu stil

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Încă de când te afli în etapa de finisare a pereților casei trebuie să te gândești foarte bine la modul de amenajare al bucătăriei tale. Ca atare, dacă îți dorești ca schițele tale să corespundă cu ceea ce îți dorești este bine să analizezi cu multă atenție fiecare detaliu și astfel să poți găsi cea mai bună soluție.

Cu siguranță îți închipui cum o să arate bucătăria ta, ce culori să predomine și mai ales ce stil să alegi. Dacă optezi pentru o amenajare clasică, vei fi adepta pieselor de mobilier din lemn masiv, iar atunci când iubești stilul minimalist vei încerca să beneficiezi de cât mai mult spațiu. De asemenea, odată ce ai finisat pereții interiori, mai mult ca sigur te gândești la culoarea pereților, dar și la plăcile ceramice pe care le vei folosi. Toate aceste lucruri îți vor defini spațiul de care dorești să te bucuri.

Iată mai jos 4 idei de amenajare pentru o bucătărie cu stil:

1. Optează pentru piese de mobilier cât mai puține și pune accent pe electrocasnice!

Dacă nu ai nevoie de un anumit dulap de bucătărie, atunci de ce trebuie neapărat să se regăsească în spațiul casei tale? Ar fi bine să iei în calcul doar acele piese de mobilier de care ai mare nevoie pentru a adăposti ustensilele de bucătărie și să renunți la acele spații de depozitare pe care nu le folosești. Încearcă să ai cât mai multe electrocasnice mici, acestea îți vor fi foarte utile. De exemplu, un blender, precum este acesta sau un cuptor cu microunde, pe care îl poți regăsi aici, sunt electrocasnice frecvent folosite și de mare utilitate. Este bine să le fixezi locul încă din momentul în care finisezi pereții întrucât toate acestea se conectează la priză și ca atare, pentru a nu umbla cu prelungitoare, ar fi bine să iei în calcul alegerea spațiului încă de la început.

2. Mobila inteligentă, altă idee pentru spațiile mici

Nu alege niciodată piese de mobilier prea mari, ci ar fi bine să iei în calcul acele piese de mobilier care se pot strânge sau desface. Urmărește o masă care se poate plia și scaune cu aceleași funcții. Mai mult ca sigur nu vor ocupa foarte mult loc. De asemenea, încearcă să alegi mobilierul incorporabil, acele piese de mobilier care să integreze electrocasnicele mari ale bucătăriei tale. Vei putea așeza acolo atât cuptorul sau plita, cât și frigiderul sau mașina de spălat vase. Vei beneficia de un blat de lucru mare.

3. Integrează corect triunghiul bucătăriei

Iată un alt aspect important. Fie că este vorba despre chiuvetă, aragaz sau blat de lucru, acestea trebuie să fie așezate cât mai corect. Este nevoie ca ele să se afle în apropierea unei surse de curent electric și de asemenea este indicat ca hota să fie bine montată și să poată beneficia de contact cu exteriorul. Nu așeza aragazul departe de chiuvetă sau de blatul de lucru, ba nici măcar de frigider, întrucât totul trebuie să îți fie la îndemână.

4.Iluminatul, un alt aspect important

În bucătărie ai nevoie de o lumină cât mai puternică, dar totuși caldă, așa că este bine să amplasezi acele corpuri de iluminat care să îți asigure nevoile. Alege corpuri de iluminat suspendate și nu opta pentru plafoniere întrucât vor putea să îți ofere o lumină mai de aproape și mai puternică.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *