4 lucruri pe care să le ai în vedere pentru un acoperiș rezistent

Acoperișul reprezintă ultima etapă de lucru din construcția casei, însă una dintre cele mai importante. În funcție de modul în care alegi să construiești acoperișul, de materialele folosite pentru rezistența acestuia vom putea vorbi și despre rezistența întregii locuințe. Ca atare, am putea spune că o casă fără un acoperiș bine făcut care să împiedice scurgerile de apă și infiltrațiile nu este o locuință trainică, acest element fiind unul foarte important. În funcție de atenția acordată procesului de construcție, dar și de izolația acestuia, am putea avea o locuință mai rezistentă în timp.

acoperisIată 4 lucruri pe care să le ai în vedere pentru un acoperiș rezistent:

1. Alegerea învelitorii – iată un aspect foarte important pentru locuința ta. Ai putea alege între țigla metalică, țigla ceramică, țigla din beton, membranele bituminoase, învelitori din paie sau din lemn, panouri bituminoase sau ai putea opta pentru învelitori din stuf. Cu toate acestea, este bine ca la alegerea învelitorii să țineți cont și de panta acoperișului. De exemplu, această tablă gard ar fi potrivită pentru terase, garaje sau pentru acoperișuri fără o pantă foarte mare, fiind ușor de montat și mai ales foarte trainică. În plus, dacă optezi pentru alegerea țiglei ceramice drept învelitoare pentru acoperișul tău ar trebui să construiești și o șarpantă foarte trainică, care să poată susține greutatea mult mai mare a țiglei ceramice.

2. Izolația acoperișului – mai ales atunci când vă doriți să transformați podul în mansardă ar trebui să acordați o atenție deosebită acestor materiale pentru acoperișuri. Veți avea nevoie de o izolație bună atât termică, fonică, cât și de o hidroizolație. Fiecare amănunt și detaliu acordat acestor materiale ar putea influența structura și rezistența acoperișului. De exemplu, dacă locuința nu are acoperiș înclinat, ci te-ai gândit să amenajezi o adevărată terasă deasupra casei va trebui să acorzi multă atenție hidroizolației și să realizezi atent fiecare etapă de lucru, cu cele mai bune materiale.

În plus, trebuie să știi că cele mai mari pierderi de căldură ale casei se fac prin acoperiș, astfel că ar fi important ca la interior, în pod, să izolezi cu vată minerală, un material recunoscut din acest punct de vedere, cu numeroase proprietăți.

3. Nu uita de accesorii – un acoperiș nu este complet fără jgheaburi și burlane sau mai exact așa numitul sistem pluvial și fără parazăpezi. Aceste produse sunt mai scumpe, însă vor proteja cât mai bine locuința, fiind absolut necesare. Coama, dar și restul elementelor necesare pentru montajul și prinderea învelitorii sunt foarte importante și trebuiesc cumpărate de la producători cunoscuți.

4. Șarpanta, din lemn de esență tare – ar fi bine ca pentru trăinicia acoperișului să folosiți la șarpantă lemn de esență mai tare, atât pentru grinzi, cât și pentru astereală. Cu cât lemnul va fi mai uscat și de esență tare, cu atât acoperișul va fi mai rezistent și va putea susține tipul de învelitoare ales. Pentru construcția șarpantei sunt necesari meșteri pricepuți, așa că ar fi bine să vă interesați mai înainte de a trece la această etapă, alegând o echipă cu bune referințe.


Lasă un Comentariu...

*