5 produse de care ai nevoie atunci când te afli în etapa de finisare a pereților casei

Dacă lucrările de construcție ale locuinței au fost finalizate, nu îți rămâne decât să parcurgi o altă etapă la fel de lungă și puțin mai migăloasă. Finisarea pereților interiori ai casei, a celor exteriori, realizarea lucrărilor de izolație, placarea cu plăci ceramice a bucătăriei și băii sunt câteva aspecte care urmează etapelor de construcție. La toate acestea se adaugă realizarea lucrările de realizare a instalațiilor electrice, termice și sanitare, astfel încât locuința să fie predată la cheie, exact așa cum îți dorești.

finisarea peretilorAtunci când te afli în etape de finisare a pereților interiori și exteriori ai casei, mai mult ca sigur îți vin în minte câteva materiale pe care să le folosești.

Iată mai jos 5 produse de care ai nevoie atunci când te afli în etapa de finisare a pereților casei:

1. Gips carton – dacă alegi să plachezi în interior casa cu gips carton trebuie să știi că etapele de lucru nu sunt deloc grele și timpul de finalizare a lucrărilor este destul de scurt. Vei avea nevoie de meșteri pricepuți, dar și de câteva materiale, precum ar fi plasă, profile metalice și chit de îmbinare. După ce plăcile de gips carton sunt așezate pe pereți vei putea trece la aplicarea vopselei lavabile, ajutându-te de aceste decorațiuni de interior.

2. Tencuială pentru pereți – atunci când optezi pentru tencuirea pereților trebuie să știi că este o etapă mai grea, fiind nevoie ca pereții să se usuce. De aceea, ai putea să te folosești de aerotermele cu putere mai mare, reușind să scurteze durata de uscare a pereților, în așa fel încât să poată fi aplicată vopseaua lavabilă.

3. Vopsea lavabilă – în diverse culori, vopseaua lavabilă este aplicată întotdeauna pe pereții interiori ai locuinței, fiind o soluție bună pentru aceștia. Vei avea de unde să alegi, numărul producătorilor fiind foarte mare. Se aplică foarte ușor, fiind nevoie doar de un trafalet, pensulă și grătar pentru trafalet. Cu toate acestea, ar fi bine să lași meșterii să execute această lucrare, fiind mult mai atenți la detalii.

4. Vata minerală – iată un produs foarte bun pentru izolațiile exterioare. Deși cele mai multe locuințe sunt izolate termic cu polistiren, în realitate vata minerală bazaltică este considerat cel mai bun material izolator, asigurând cea mai bună eficiență energetică. De aceea, este indicat ca aceasta să fie folosită atât pentru placarea pereților exteriori, cât și pentru acoperiș. Este o procedură destul de grea și trebuie să fie realizată cu multă atenție, așa că ar fi bine să lași totul în seama unei firme de construcții.

5. Tencuiala decorativă – odată ce ai ajuns la aplicarea tencuielii decorative trebuie să te gândești că te afli aproape de finalul lucrărilor de finisare a pereților. Aplicarea tencuielii decorative se face destul de greu, fiind nevoie de o echipă de meșteri pricepuți. Se găsește într-o varietate de culori, astfel că vei putea alege în funcție de preferințe și de sfaturile arhitecților.


Lasă un Comentariu...

*