Cărămida aparentă – inovaţie sau tradiţionalism?

Piaţa de construcţii din România vine cu din ce în ce mai multe oferte şi idei în ceea ce priveşte segmentul amenajărilor interioare.

Cărămida aparentă este una dintre inovaţiile de ultim moment şi pare să câştige cât mai multă popularitate în rândul constructorilor.

caramida aparanta 4

Picture 1 of 5

 

Cărămida este un material rezistent folosit în construcţii care creează o ambienţă placută şi călduroasă în orice locuinţă.

Cărămida este recomandată pentru realizarea structurilor de rezistenţă, pentru decorarea suprafeţelor interioare şi exterioare sau pentru diverse proiecte ce au la bază tematici artistice.

Cărămida aparentă este utilizată pentru placările exterioare (faţade, ziduri de împrejmuire) sau pentru cele interioare (şeminee, arcade, etc).

Ea se aplică direct, pe suprafeţe solide, plane, cel mai potrivit suport fiind peretele tencuit cu mortar de ciment sau pe suprafeţe plane din beton.

Pentru aplicarea pe suprafeţe slabe, cum ar fi zidăria de BCA sau tencuiala veche se recomandă curăţarea acestora şi stabilizarea pentru placare.

Specialiştii în design interior au integrat acest material de construcţii în proiectele lor, pentru a da o nota unică, dar avangardistă fiecărei locuinţe.

Un perete din cărămidă aparentă, vopsit în alb poate schimba total aspectul unei case sau al unui apartament.

Efectul este unul de mare impact, este plăcut din punct de vedere vizual şi cu siguranţă este un element pe care nu-l vei întalni în orice casă.

Partea interesantă este că vei observa că gama de culori este foarte variată şi modelele sunt foarte rezistente.

Pentru un aspect modernist, ieşit din tipare îţi sugerăm culorile deschise, în tonuri calde de bej, gri sau alb, iar pentru un aspect tradiţional îţi recomandăm culorile clasice ale cărămizii obişnuite.

Poţi opta pentru peretele din bucătărie unde va fi amplasată masa pentru a aplica cărămida aparentă sau pentru holul de la intrare, însă în culori deschise care să lumineze casa.

Dacă locuieşti la casă, poţi aplica cărămida pe pereţii exteriori sau la amenajarea beciului, unde temperatura scăzută va fi menţinută foarte bine.

Balconul este şi el alt spaţiu ideal aplicării cărămizii aparente, pentru că va ajuta la rezistenţa termică a elementelor de construcţie.

Cu alte cuvinte, avantajele amenjării pereţilor cu acesta cărămidă aparentă sunt multiple, cele mai importante fiind:

  • Reducerea pierderilor de temperatură
  • Protejează suprafaţa pe care a fost montată
  • Nu permite propagarea flăcărilor
  • Gamă variată de culori
  • Costuri accesibile
  • Design plăcut
  • Montaj simplu

Lasă un Comentariu...

*