Ce produse folosim când placăm peste faianţa sau gresia existentă?

Din când în când oamenii simt nevoia de schimbare şi apelează la fel de fel de trucuri pentru a aduce un aer proaspăt în propriile case.

Ce faci însă când aceste schimbări necesită foarte mult efort, deranj, praf sau demolarea construcţiilor existente?

faianta 2

Picture 1 of 5

 

Aşa cum spuneam mai sus, apelezi la trucuri care să te ajute să obţii rezultatele mult visate.

Astăzi ne-am propus să vorbim despre placarea peste faianţa şi gresia existentă.

Nu este deloc greu, este o tehnică populară care te scapă de spargerea plăcilor existente şi de tot deranjul pe care acestea îl provoacă.

Ce trebuie să faci?

 • În primul rând trebuie să te asiguri că plăcile existente sunt bine fixate pe pereţi, că nu au goluri de material sau denivelări foarte mari.
 • Dacă observi că sunt plăci care se mişcă sau sună a gol atunci când verifici prin ciocănire, mai bine le dai jos şi umpli locul cu mortar sau adeziv de faianţă.
 • Foloseşte un degresant neutru pentru a curăţa suprafaţa plăcilor existente, cum este cel pentru curăţarea aragazului sau a cuptorului.
 • Foloseşte o amorsă cu caracteristici de aderenţa, rezistentă la apă şi la îmbătrânire. Amorsa acţionează ca o punte de aderenţă pentru a monta cu adezivi, plăci ceramice sau plăci de piatră naturală direct peste pardoseli existente realizate din plăci ceramice.

Amorsa se aplică uşor cu un trafalet sau cu o bidinea.

 • După uscarea amorsei, foloseşte un adeziv pe bază de ciment, cu aderență îmbunătățită, fără alunecare verticală, cu timp deschis extins pentru plăcile ceramice.

Pentru a asigura adezivului o aderență mult mai bună, se întinde un prim strat subțire de pe suport cu partea lisă a spatulei și imediat se aplică grosul adezivului cu spatula dințată aleasă în funcţie de dimensiunea plăcilor.

 • După aplicarea plăcilor ceramice se trece la aplicarea kitului de rosturi care poate avea o durată de uscare variabilă: de la 3 la 24 de ore.
 • Dacă rămân urme de rosturi pe faianţă sau gresie, te sfătuim să le cureţi imediat cu o cârpă şi apă. Dacă s-a întărit deja, îţi recomandăm o substanţă de curăţare pe bază de acid, pentru plăci ceramice.

Găseşti în magazinele de specialitate două variante de curăţitor: lichid, pentru curăţare uzuală şi pulbere concentrată, pentru cazurile dificile.

În ambele cazuri este indicat să utilizezi mănuşi din cauciuc şi ochelari de protecţie pentru a evita contactul cu pielea.

 • Dacă nu te pricepi la astfel de lucruri, apelează la un profesionist care poate oferi o garanţie lucrărilor efectuate şi care poate repara orice problemă apărută în timp.

One Response to “Ce produse folosim când placăm peste faianţa sau gresia existentă?”

Read below or add a comment...

 1. Cezar says:

  Se poate folosi amorsa GR100 de la Weber impreuna cu Weber set Portelanat, sau adezivul Weber set Superflex fara a mai folosi amorsa.

Lasă un Comentariu...

*