Etapele realizării unui perete de compartimentare (despărțitor) cu plăci din gips-carton marca Rigips®

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prev1 of 9
Use your ← → (arrow) keys to browse

Pe scurt, pentru realizarea unui perete de compartimentare cu plăci din gips-carton marca Rigips® pe structură metalică, etapele de urmat sunt:

Etapa 01 - Trasare și realizare structură

Picture 1 of 10

Etapa 1 – TRASARE:

Se desenează traseul peretelui pe pardoseală cu sfoara, cu creta sau dreptarul, se desenează apoi traseul peretelui pe pereţii adiacenţi şi pe planşeu, cu nivela şi dreptarul. Identificăm golurile de uşi din această etapă.

Etapa 2 – REALIZARE STRUCTURA DE SUSŢINERE:

Pe inima profilelor metalice şină de ghidaj (perimetrale) UW Rigips se lipeşte banda de etanşare din polietilenă expandată Rigips. Profilele UW se prind de suprafaţa suport (perete sau planşeu) prin batere, cu şurub cu diblu metalic Rigips cu diamentrul de 6 mm, din 80 în 80 de cm.

Pe pereţii adiacenţi, racordul se face cu profilele metalice montant (verticale) CW Rigips.

Din motive de izolare fonică, profilele UW şi CW utilizate la racordare trebuie presate cât mai strâns de elementele construcţie masive (perete, planşeu).

Profilele montant (verticale) CW, trebuie să aibă lungimea mai mică cu 1 cm decât distanţa dintre pardoseală şi plafon, se introduc în interiorul formei U a profilului UW şi se fixează perpendicular pe profilele UW; întâi se introduc în profilul de racordare de jos, apoi în cel de sus, având grijă ca sus să intre cel puţin 2 cm în profilele de racordare cu planşeul.

Distanţa interax dintre profilele montant va fi de 60 cm. Profilele CW se orientează cu latura deschisă înspre direcţia de montaj astfel încât fixarea plăcilor să înceapă de la muchia stabilă.

Deschideri de uşi: În cadrul unui perete de gips-carton se poate integra o uşă normală, cu deschiderea până la 90 cm şi greutatea maximă 25 kg, având în vedere că înălţimea maximă a peretelui de gips-carton în acest caz va fi de 280 cm.

Tocul uşii se va realiza tot din profile de perete UW/CW Rigips cu grosimea tablei: 0.55- 0.6 mm, gofrate, realizate cu tehnologia UltraSteel, care conferă peretelui o rigiditate sporită cu 50% faţă de profilele lise; structura din profile va fi de tip cutie.

În cazul unor înălţimi de perete mai mari de 280 cm, a unor lăţimi de uşi mai mari de 90 cm sau a unei greutăţi a foii de uşă mai mare de 25 de kg, pentru rigidizare sporită trebuie folosite profile de ranforsare UA, care vor înlocui profilele de perete normale UW/ CW.

Profilele de ranforsare UA au grosime de tablă de oţel de 2 mm şi se fabrică pentru diferite grosimi ale peretelui; vor fi fixate la „roşu” de planşeul inferior şi de cel superior prin dibluri special metalice, amplasate în zone de colţ.

CONTINUARE – Etapele realizării unui perete de compartimentare

Prev1 of 9
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *