Vrei să îți cumperi o casă la roșu sau o casă la cheie? Iată 3 lucruri de care să ții cont!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O casă la roșu poate fi o soluție potrivită pentru cei ce doresc să cumpere o locuință, prețul acesteia fiind unul avantajos. De asemenea, o casă la roșu permite amenajarea spațiului după cum își dorește cel ce a cumpărat-o, așa că este bine să iei în calcul o astfel de soluție, mai ales dacă ești o persoană pretențioasă.

O casă la cheie, este după cum ne putem da seama, o casă care nu mai are nevoie de niciun fel de lucrare de finisare a pereților sau pardoselii, imediat după ce a fost cumpărată putând fi locuită. Cu toate acestea, prețul este unul mai ridicat, iar dacă ții foarte mult la amenajările interioare va trebui să plătești ceva mai mult. Între cele două tipuri de case se află situată și casa la gri, acea locuință care are pereții finisați, tâmplăria, dar și instalațiile electrice și sanitare gata. Ceea ce mai rămâne de făcut este să se aleagă tipul de gresie sau faianță, obiectele sanitare sau felul materialelor pentru pardoseală.

Trecând dincolo de aceste aspecte, iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi o casă la gri sau una la cheie:

1. Nu vei mai fi nevoit să realizezi finisarea interioarelor

Acest lucru presupune executarea unor numeroase lucrări, ceea ce va duce la costuri mari pe manoperă, materiale, dar și un timp mai mare pentru executare. Trebuie să cunoști care sunt etapele necesare finalizării proiectului tău și să acorzi multă atenție la detalii. De exemplu, dacă vei opta să finisezi pereții cu acest gips carton trebuie să știi că este potrivit livingului, bucătăriei, dormitoarelor sau holului de la intrare. Pentru baie, va fi nevoie de acest rigips verde, fiind rezistent la umezeală. O casă la gri sau o casă la gata va beneficia de toate aceste lucruri, va avea pereții și pardoseala gata finisate, astfel că locuința nu va mai arăta asemenea unui șantier.

2. Timp mai scurt până la mutare

Dacă ești nerăbdător să te muți în noua ta locuință, mai mult ca sigur nu îți dorești să parcurgi etapele de finisare ale casei tale. O casă la gata îți va aduce bucuria de a te folosi de ea încă din primele momente, iar o casă la gri necesită doar puține lucruri de făcut, fiind nevoie de montarea chiuvetei, bateriilor, căzii, dar și a plăcilor ceramice sau parchetului. O casă la roșu este una în care se poate observa cărămida, astfel că va dura ceva timp până ce totul va fi gata.

3. O casă la roșu – un adevărat șantier

Iată un alt dezavantaj al casei la roșu. Este posibil să te bucuri de prețul mai mic al locuinței tale, dar trebuie să realizezi că tot ceea ce urmează după aceea este un adevărat chin. Trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și să încerci să suporți grămezile de moloz, praf și multă dezordine. O casă la roșu nu are nici măcar instalația sanitară sau electrică gata, astfel că trebuie să spargi cărămida pentru a o realiza. De asemenea, finisarea pereților prin placarea cu plăci de gips carton sau tencuială este o altă etapă la fel de lungă și care va aduce multă dezordine. Și nu uita, dacă prețul este elementul prioritar pentru care optezi pentru o casă la roșu, trebuie să știi că finisajele reprezintă aproape jumătate din valoarea unei case, așa că vei plăti în continuare destul de mult.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *