Instalează pas cu pas podeaua de vinil

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Podeaua de vinil reprezintă o opțiune avantajoasă din multe puncte de vedere. Este ușor de instalat, accesibilă ca preț, se găsește într-o mare diversitate de modele și culori și este ușor de întreținut. Dacă te-ai decis asupra acestui material și vrei să-l instalezi chiar tu, urmează instrucțiunile de mai jos.

Instalează pas cu pas podeaua de vinil1

Picture 1 of 7

1. Fă o schiță a camerei în care urmează să instalezi vinilul, măsurând cu exactitate dimensiunile acesteia. Ia cu tine schița la magazinul de la care urmează să achiziționezi materialul. La calcularea cantității necesare, adaugă mai mulți centimetri în plus la fiecare margine, pentru tăiere și ajustare.

2. Finisează stratul de dedesubt pentru a te asigura că este în condiții adecvate instalării. Acesta trebuie să fie drept și uniform.
Dacă vinilul urmează să fie montat pe ciment și observi găuri și zone neregulate, folosește material de umplere pentru a ajusta micile probleme. După uscare, curăță bine suprafața.

3. Pentru ca vinilul să se potrivească perfect sub rama ușilor, folosește-te de un ferăstrău, precum în imagine. Taie înainte o bucată mai mică de vinil pentru a verifica grosimea. În acest mod, vei crea exact spațiul suficient pentru ca foaia de vinil să intre sub rama ușii.

4. Întinde foaia de vinil și marchează locurile din care urmează să tai ceea ce este în exces. Folosește în acest sens un cuțit sau un cutter special. Nu tăia prea mult în primă fază, ci lasă material suplimentar pe margini. Păstrează bucățile rămase pentru a le folosi în spații mai mici, precum o debara.
În cazul unghiurilor și colțurilor, folosește bandă adezivă pentru a întări zona. Astfel previi ruperea vinilului în momentul așezării în poziția potrivită.

5. Așează foaia de vinil în poziția finală, lăsând suficient material suplimentar pe margini. Decupează la colțuri și în alte locuri în care este necesar.

6. Rulează puțin foaia de vinil de la margini înspre interiorul încăperii. Pentru a crea un șablon, care te va ajuta să tai vinilul cu exactitate, derulează hârtie pentru construcții kraft de-a lungul marginii încăperii, cu exactitate, pe podeaua de dedesubt. Lipește hârtia din loc în loc cu bandă adezivă, ca să nu se miște. Apoi, aplică din loc în loc, pe suprafața hârtiei, bandă dublu adezivă.

7. Rulează foaia de vinil peste șablon și presează bine, pentru a te asigura că s-a lipit corespunzător. Ridică apoi foaia de vinil cu grijă. Partea de vinil de pe margine, până la șablonul din hârtie, este partea pe care trebuie să o tai.

8. Pentru a tăia foaia de vinil cu exactitate folosește un liniar. Așează vinilul pe o tablă de lemn și taie până la marginea șablonului. Repetă acești pași (6 și 7) pentru fiecare margine, de-a lungul peretelui.

9. Există mai multe tipuri de adeziv pentru vinil. Asigură-te că achiziționezi tipul potrivit și adecvat încăperii. Cel mai bine în acest sens este să te adresezi unui specialist, de exemplu de la magazinul de unde urmează să faci achiziția. Urmează instrucțiunile producătorului și aplică adezivul pe suprafața de dedesubt a foii de vinil, de-a lungul peretelui. Așează foaia de vinil peste adeziv și presează bine cu ajutorul unei role sau, pentru a economisi, a unui bucăți de lemn învelită într-o cârpă. Presează cu fermitate, pentru o bună adeziune. Pentru o fixare mai puternică poți aplica adeziv pe toată suprafața încăperii.
Vor fi necesare câteva ore pentru ca adezivul să se usuce și 24 de ore în cazul aplicării acestuia pe întreaga suprafață a încăperii.

10. După uscarea adezivului, așează mobilierul la locul lui. Folosește o bucată de placaj, pe care mobilierul va aluneca, pentru a nu zgâria sau deteriora podeaua.
Podeaua de vinil este ușor de întreținut. Pentru curățare, folosește o soluție care nu necesită clătire.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *