Cum montezi plafonul fals în 9 paşi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Tavan-falsPlafonul fals este poate cea mai bună investiţie pe care aţi făcut-o până acum. Acesta va da o notă de eleganţă, rafinament şi spaţialitate încăperilor în care va fi montat şi nici costurile nu sunt extrem de ridicate. Dacă v-aţi decis să faceţi marea schimbare în aspectul casei dvs., cumpăraţi placi din gips-carton, chit de rosturi, bandă de armare, precum şi profile metalice şi accesorii – bride multiple, dibluri din plastic şi oţel, bandă de etanşare, şi şuruburi autofiletante. După ce aţi achiziţionat toate aceste materiale şi accesorii, este cazul să montaţi plafonul fals. Profesioniştii în domeniu vă oferă câteva informaţii utile despre cum să montaţi plafonul fals în 9 paşi simpli!

Primii paşi în montarea plafonului fals – cei mai dificili!?

Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi dvs. pentru a vă monta plafonul fals aşa cum se cuvine este sa trasaţi poziţia acestuia pe perete, ţinând cont, totodată şi de grosimea placării. Veţi avea nevoie pentru pasul următor de o sfoară de trasare sau un profil, cu ajutorul căreia să marcaţi linia de contur a plafonului, preferabil cu ajutor din partea cuiva. Următorul lucru impus de montarea plafonului fals este reprezentat de fixarea profilelor pe conturul încăperii. Trebuie să aplicaţi pe banda de etanşare, să fixaţi profilele Rigiprofil în zidărie cu dibluri din plastic, la o distanţă de maxim 800 mm.

Urmează partea mai grea în paşii pentru montarea plafonului fals

Nu vă va fi uşor să faceţi de unul singur această montare, fără ajutorul unui specialist, dar cu siguranţă veţi face faţă oricărei provocări. Pasul numărul patru în montarea plafonului fals este marcarea poziţiei bridelor multiple, ce trebuie amplasate în aşa fel încât distanţa dintre ele să fie de maxim 1.000 mm. Bridele sunt fixate mai apoi de plafonul de susţinere cu un diblu de oţel fix în plafonul de beton, sau chiar cu două şuruburi speciale pentru lemn în cadrul elementelor de susţinere din lemn ale plafonului. Diblurile din plastic sunt interzise în operaţiunile de ancorare a plafoanelor false de plafonul de susţinere. După ce aţi rezolvat şi acest pas, urmează introducerea profilelor Rigiprofil CD în profilele Rigiprofil UD, folosindu-vă de şuruburile autoperforante pentru tablă.

Ultimii paşi pentru montarea plafonului fals – succes total!

Fixaţi plăcile din gips-carton Rigips cu o grosime de 12.5 mm pe profilele Rigiprofil UD şi CD folosindu-vă de şuruburi autofiletante! Orientaţi întotdeauna plăcile cu lungimea perpendiculară pe profilele Rigiprofil CD. În urma acestei operaţiuni, puteţi trece la pasul următor în montarea plafonului fals, şi anume chituirea capetelor şuruburilor şi a rosturilor dintre plăcile de gips-carton. Nu în ultimul rând, ultimul pas este relaxarea totală. Savuraţi o băutură răcoritoare şi admiraţi-vă munca! Felicitări! Aţi absolvit cursul online de montare a plafonului fals!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

2 Responses

  1. Ce repede ai terminat tavanul fals numai din vorbe!!? Sunt mult mai multe de explicat (facut) pana montezi structura metalica. Si apoi cu chituiala nici nu mai spun… e foarte “simplu”, trebuie sa te pricepi, sa ai mana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *