Moduri inedite de finisare a tavanului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deși este situat la înălțime, și putem avea impresia că nu reprezină neapărat un punct de interes, un tavan frumos finisat va face cu adevărat diferența în locuința ta. Chiar dacă majoritatea oamenilor acordă o foarte mică importanță tavanului, acesta este un spațiu important din orice încăpere.

Printre cele mai frecvente alegeri se regăsește finisajul simplu, alb, cu tavan decorativ, sau cu tencuială. Fie aceste soluții sunt considerate a fi cele mai potrivite, fie pur și simplu este omis faptul că există o multitudine de idei diferite de finisare a tavanului.

Tavanul alb nu este deloc o variantă inestetică, sau o alegere greșită, ci dimpotrivă. Albul oferă senzația de spațiu mai mare și luminozitate mai crescută. Însă, ia în considerare faptul că există foarte multe idei decorative, dintre care unele de-a dreptul deosebite. În funcție de dimensiunile spațiului și de stilul decorativ, poți opta pentru un design nonconformist, clasic, rustic sau modern, care va oferi încăperii o atmosferă plăcută și particulară. Indiferent că este vorba despre dormitor, camera de baie sau bucătărie, finisajul tavanului poate schimba complet aspectul locuinței. În plus, încăperea va atrage, cu siguranță, multe priviri apreciative.

În cele ce urmează am selectat o serie de proiecte reușite, care te-ar putea inspira în reamenajarea uneia, sau chiar a mai multor încăperi din locuința ta. Printre acestea se numără tavane pictate, decorate cu oglinzi sau lemn. Multe modele pot crea profunzime, impresia de spațiu, sau pot face tavanul să pară mai înalt sau mai jos.

Ideile prezentate sunt perfecte în cazul în care vrei să le realizezi personal, majoritatea putând fi puse în practică cu destul de multă ușurință. Pictarea tavanului, sau aplicare unor materiale decorative nu este un lucru foarte dificil.

Dacă preferi lemnul, tavanele decorate cu acest material vor crea o atmosferă primitoare, caldă și plăcută. Printre imaginile prezentate mai jos se regăsesc și astfel de idei. Poți opta pentru parchet, lambriuri, grinzi decorative sau chiar alte materiale care imită lemnul. Alegerea depinde în cea mai mare măsură de preferințele personale.

Tavanele metalice sunt de asemenea o idee interesantă. Majoritatea sunt realizate cu materiale care imită metalul, fiind astfel mai ușor de montat și mai accesibile ca și preț.

 

Moduri inedite de finisare a tavanului 7

Picture 7 of 7

 

1. Acest model este de-a dreptul inedit și va atrage privirilor tuturor celor care vor trece pragul încăperii în care se află. Structura din oglinzi montată pe tavan reflectă imaginea camerei din mai multe unghiuri. Totodată creează senzația de profunzime și face încăperea să pară mai înaltă. Deoarece greutatea oglinzilor va fi destul de mare și din motive de siguranță, apelează la o firmă specializată pentru realizarea unui asftel de design.

2. Pictarea tavanului în dungi asimetrice este o idee particulară și originală. Restul accentelor geometrice completează frumos stilul încăperii. Folosește vopsea lavabilă în mai multe culori.

3. Acest model este realizat prin prinderea neregulată pe tavan a plăcilor din polistiren alb. Nu este greu de realizat și se poate pune în aplicare prin simpla fixare în diferite puncte, uneori suprapuse.

4. Tavanul realizat din cărămizi, mai ales cu mai multe bolte, creează o atmosferă rustică, desprinsă parcă din alte timpuri. Finisajul final, cu puțină vopsea albă, îl integrează perfect în stilul decorativ al întregii încăperi.

5. Aplicarea pe tavan a unui tapet diferit față de cel de pe pereți este o modalitate destul de nonconformistă de decorare. Poți alege, precum în imagine, să folosești modele florale în ambele cazuri, dar diferite ca nuanțe.

6. Acest model completează perfect stilul abordat în restul încăperii. Culoarea deschisă este perfectă pentru camera de dimensiuni reduse.

7. Lemnul este o soluție excepțională, în imaginea prezentată fiind adoptat stilul clasic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *