3 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când alegi iluminatul pentru camera copilului tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Iluminatul camerei copilului ar trebui să facă parte din lista de priorități a părinților. De aceea, trebuie ca totul să fie ales cu multă grijă, dormitorul copilului fiind spațiul în care acesta se joacă, doarme, dar și locul unde își face temele.

Ținând cont de aceste aspecte, becurile din camera copilului trebuiesc alese cu multă grijă, astfel încât să nu afecteze vederea copilului și de asemenea, să poată crea un ambient cât mai plăcut pentru cel mic. Cu toate acestea, camera copilului trebuie să fie și foarte bine luminată natural, astfel încât în timpul zilei să nu fie nevoie să se folosească lumină artificială.

Iată mai jos 3 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când alegi iluminatul pentru camera copilului tău:

1. Iluminat pentru somn – ai auzit probabil că orice copil adoarme liniștit atunci când în cameră se regăsește o lampă de veghe. Pentru a-l determina să aibă curaj să doarmă singur, ar fi bine să alegeți o lampă de veghe cu personaje din lumea Disney, pe care o poți regăsi aici, fiind extrem de interesantă și mai ales iubită de cei mici. Iluminatul pentru somn nu trebuie să fie deloc puternic, așa că ar fi bine să alegeți o lampă cu o lumină cât mai difuză, dar care să îi creeze copilului și un sentiment de siguranță.

2. Iluminat pentru teme – de această dată copilul are nevoie de multă lumină naturală. Masa sa de lucru sau biroul trebuiesc așezate cât mai aproape de o fereastră, stimulând astfel activitățile desfășurate pentru școală. Atunci când se înserează, iluminatului natural îi ia locul cel artificial. De această dată, ar fi bine ca lumina din cameră să fie mai puternică și de asemenea, pe birou să se regăsească o lampă pentru a ilumina mai bine zona de lucru. De asemenea, pentru cameră ai putea alege un iluminat cu becuri cu LED, pe care le poți regăsi aici, cu lumină caldă, dar în același timp suficient de puternică. Becurile cu LED prezintă un mare avantaj – acela al rezistenței și mai ales al unui iluminat de calitate. De aceea, o astfel de opțiune luată veți fi scutiți de dezavantajele arderii becurilor, numărul de ore al becurilor cu LED fiind cu mult mai crescut decât în cazul becurilor clasice.

3. Iluminat pentru joacă – și de această dată copilul are nevoie de o lumină caldă. Diversitatea becurilor din piață va demonstra că vei avea de unde anume să alegi cea mai bună variantă. De aceea, fie că vei alege becuri cu LED, fie vei alege becuri cu halogen pentru a pune și mai mult în valoare anumite zone ale camerei copilului, trebuie să știi că întotdeauna va fi nevoie să alegi un iluminat cald, care să îi creeze copilului o stare de bine. Pentru joacă copilul nu are nevoie de un iluminat la fel de puternic precum cel pentru teme sau alte activități care implică mai multă atenție, însă nici o lumină foarte slabă nu îl va ajuta foarte mult. Cu siguranță, veți reuși să identificați cel mai bine care sunt nevoile de lumină din camera copilului pentru desfășurarea orelor de joacă alături de prieteni.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *