3 motive să alegi LED-uri

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Importanța pe care lumina o are atât pentru perceperea spațiului cât și pentru starea de spirit a locatarilor este indiscutabilă. Tipul de lumină pentru care ar trebui să optezi, însă, este discutabil. Află în continuare 3 motive să alegi LED-uri pentru locuința ta și beneficiile care vin la pachet odată cu acestea.

Diode emițătoare de lumină, LED-urile reprezintă o descoperire tehnologică relativ recentă, a cărei istorie începe în 1907, atunci când s-a vorbit pentru prima dată de electroluminiscență. De atunci până astăzi, LED-urile au reușit să câștige tot mai multă popularitate în rândul utilizatorilor. Spre deosebire de becurile tradiționale, ele funcționează diferit. Iar diferențele se simt atât din punct de vedere energetic, precum și din punct de vedere al rezistenței. Află care sunt cele 3 motive să alegi LED-uri și cum te pot ajuta acestea să fii prieten(ă) atât cu natura, cât și cu buzunarul tău.

  1. LED-urile sunt extrem de puternice și econome. Datele arată că LED-urile emit până la 135 lumeni/watt. Lumenii sunt unitatea de măsură a eficienței luminoase. Cu cât cantitatea de lumeni este mai mare, cu atât eficiența luminoasă are un raport mai bun. În general, produsele comercializate se încadrează în intervalul de eficiență luminoasa de 80-100 lumeni/watt, diferența numerică vorbind de la sine. În ciuda luminii pe care o emit, LED-urile sunt totuși recunoscute pentru eficacitatea lor din punct de vedere economic. Becurile cu LED sunt cu până la 90% mai eficiente decât becurile clasice (incandescente cu filament). Altfel spus, un bec LED care dă o cantitate de lumină similară unui bec incandescent cu filament, consumă doar 10% față de acesta. La glowmania.ro poți găsi o serie de benzi LED cu senzori pentru mișcare, pe care le poți utiliza în cele mai diverse scopuri. De exemplu, pentru a obține lumină ambientală, pentru a-ți lumina patul sau șifonierul etc. Nu uita că amortizarea investiției se face în mai puțin de un an, dacă le folosești, în medie, trei ore pe zi.
  1. LED-urile au o durată de viață mai mare. Printre cele 3 motive să alegi LED-uri se numără longevitatea lor. Durata de viață a unui bec cu LED este de până la 50 de ori mai mare decât cea a unui bec obișnuit. Un calcul simplu arată că, utilizarea zilnică a unui bec LED, timp de aproximativ 3 ore, garantează că acesta ne va bucura cu lumina sa circa 50.000 de ore, micșorând plata facturilor la energia electrică. Iar folosirea unui corp de iluminat cu LED timp de 6 ore pe zi, garantează că nu vom fi nevoiți să cumpărăm un alt bec în următorii… 22 de ani! Durabilitatea LED-urilor se datorează materialelor din care sunt construite și care nu sunt sensibile la temperatură. De altfel, aceste corpuri de iluminat mai sunt numite și SSL (solid state lightening).Pentru a aduce LED-urile în viața ta, sub diverse forme, nu rata ocazia de a verifica oferta variată a celor de la www.glowmania.ro.
  1. LED-urile sunt ecologice și nu pun în pericol sănătatea. Circa 20% din energia electrică mondială este folosită pentru iluminat. Iluminatul cu LED este mai benefic și mai eco. În plus, LED-urile nu conțin mercur și reduc considerabil emisiile de carbon. Totodată, LED-urile nu emit aproape deloc raze ultraviolete (UV), care se pot dovedi periculoase, afectând sistemul vizual. Studii medicale au scos la iveală că există o legătură strânsă între razele ultraviolete și apariția unor probleme ale ochilor precum cataracta, degenerescența maculară, pinguecula sau fotocheratita.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *