Autorizația de construire îți oferă dreptul de a clădi casa visurilor tale, urmărind cu mare atenție toate detaliile oferite de arhitect. De aceea, pentru ca locuința să fie trainică și mai ales durabilă trebuiesc respectate toate etapele de lucru și mai ales materialele pe care le vei utiliza și care îți sunt recomandate de arhitect.
Obținerea autorizației de construire înseamnă un pas important pentru a trece la construcția propriu-zisă a casei. De aceea, de acum înainte este bine să ai în vedere 4 lucruri importante:
1. Organizarea de șantier – acesta este un prim pas pe care trebuie să îl urmărești cu multă atenție. Este bine să te preocupe organizarea de șantier și să urmărești în detaliu toate etapele de lucru. De aceea ar fi bine să pregătești un spațiu unde să depozitezi materialele pe care le vei folosi, dar și alte spații tehnice de lucru. În plus, tot în organizarea de șantier, este indicat să te asiguri că beneficiezi de energie electrică – dacă lotul cumpărat nu este racordat la rețeaua de energie electrică a localității, atunci ar fi bine să îți îndrepți atenția asupra acestor generatoare de curent cu ajutorul cărora poți pune în funcțiune toate aparatele sau uneltele necesare lucrului. În plus, ar fi bine să te asiguri că beneficiezi de apă potabilă, un alt lucru foarte important. Dacă nu ai cum să te racordezi la rețeaua de apă potabilă a localității atunci este bine să iei în calcul forarea unui puț. Panoul de identificare al șantierului este și el obligatoriu pentru a evita anumite contravenții.
2. Cumpără uneltele necesare – fie că este vorba despre un aparat de sudură, pe care îl poți regăsi aici, o bordmașină sau de o betonieră ori de o scară, toate acestea îți vor fi de mare ajutor pentru finalizarea construcției. De aceea, este bine ca mai înainte de a începe lucrarea să notezi care sunt uneltele și aparatele necesare lucrului și să încerci fie să le cumperi, fie să le împrumuți de la cei apropiați.
3. Împrejmuiește terenul – nu este bine să începi construcția fără să încerci ca măcar să împrejmuiești pe alocuri terenul pe care ridici locuința. Trebuie să te gândești că aici vei lăsa peste noapte materialele pentru construcție și de aceea totul trebuie să fie în siguranță. Poți alege realizarea unui gard de plasă, pe care să îl poți realiza fără un efort prea mare. În același timp este bine să lași o cale de acces disponibilă pentru momentul în care vei turna fundația sau placa casei ori pentru a putea intra anumite mașini cu materiale de construcție.
4. Alege cu atenție echipa de meseriași pentru construcția casei tale. Echipa de meseriași va pune în aplicare tot ceea ce recomandă arhitectul și aceștia trebuie să lucreze foarte bine și mai ales să nu întârzie foarte mult termenele de lucru. De aceea, alege echipa în funcție de recomandările pe care le primești de la persoanele cunoscute și care au mai lucrat cu aceștia sau, dacă nu ai astfel de indicații, alege o firmă de construcție care să respecte cu strictețe clauzele contractuale și care să îți ofere garanția celei mai bine lucrări.

O recomandă experiența în funcția de Redactor-Șef al revistelor Planul Casei Mele și Casa Mea.