5 beneficii pentru supravegherea locuinței

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Securitatea este un aspect important pentru confortul nostru fizic și mental deopotrivă. Află care sunt cele 5 beneficii pentru supravegherea locuinței și optează și tu pentru un asemenea sistem.

Dezvoltarea tehnologiei a permis atât dezvoltarea calității camerelor video și a capacității lor de înregistrare, cât și reducerea semnificativă a costurilor. Accesibile, ele au devenit astăzi indispensabile pentru un cămin lipsit de primejdii. Dincolo de faptul că reprezintă cel mai simplu și mai rapid mod de a menține casa în siguranță, mai sunt alte cel puțin 5 beneficii pentru supravegherea locuinței, care vin la pachet cu achiziționarea dispozitivului de monitorizare. Iată care sunt acestea:

  1. Descurajează infractorii. Conform datelor oficiale, în România se sparg, anual, aproximativ 2,5% din totalul locuințelor. Simpla prezență a unui sistem de supraveghere video poate descuraja hoții să pătrundă în apartament. Cel mai indicat ar fi optarea pentru un sistem de alarmă și un sistem de supraveghere wireless. Se va evita, astfel, încercarea infractorilor de a a tăia cablurile. Tradiționalele fire pot fi însă camuflate cu ajutorul unui pat cablu. Pe lângă siguranță, acest tip de carcase din PVC îndeplinesc și un rol estetico-utilitar. Un pat cablu nu va lăsa locuința să arate ca un imens panou de control și nici nu va permite eventuala deteriorare a firelor.
  2. Ai posibilitatea să monitorizezi casa de oriunde, oricând. Tehnologiile de ultimă oră ne permit să păstrăm toate informațiile prețioase în buzunarele noastre, prin intermediul telefonului mobil. De la tranzacții bancare până la cumpărături online, smartphone-urile ne oferă posibilitatea de a viziona inclusiv ceea ce se petrece în interiorul sau exteriorul locuinței. Multe sisteme transmit un flux video direct pe telefon, împreună cu o alertă de securitate. Astfel, la birou, în vacanță sau în vizită, vei ști mereu ce se întâmplă la tine acasă. Ținând cont că aproximativ 60% dintre hoți se folosesc de forță pentru a sparge ușa, ai timp să acționezi prompt. Găsești mai multe oferte de sisteme de supraveghere a locuinței aici.
  3. Te ajută să faci economii. Studii internaționale arată că unul dintre principalele beneficii ale unui sistem de monitorizare video a locuinței vizează costurile mai mici de asigurare. Atunci când semnezi un acord cu o companie de asigurăre, faptul că siguranța casei tale este sporită, va duce, inevitabil, la contribuții financiare mai mici din partea ta. Mai ales că, statisticile susțin că o casă care a fost spartă prezintă un risc mult mai mare să fie spartă din nou. Iar sistemul de supraveghere video, așa cum ne-am convins anterior, reduce considerabil asemenea incidente.
  4. Alungă orice urmă de anxietate. Chiar și atunci când ești departe, te poți asigura că cei mici sau animalele de companie sunt în afara oricărui pericol. Un sistem de supraveghere video te va ajuta în acest sens. Astfel, pe lângă menținerea siguranței, gadget-ul îți va aduce și un plus de liniște, scăpându-te de griji și tot felul de gânduri negre. Mai puțină anxietate înseamnă mai multă sănătate!
  5. Oferă dovezi judiciare sigure. Unul dintre principalele motive de a instala un sistem de supraveghere video este prevenirea și descurajarea infracțiunilor. Dacă totuși ele au loc, prin intermediul camerelor video vei avea la îndemână dovezi clare, pe care le vei putea prezenta în sala de judecată. În plus, imaginile pot contribui la identificarea infractorilor. Datele arată că doar 13% dintre spargeri sunt soluționate de poliție. Deseori, unul dintre principalele motive este incapacitatea de a identifica suspecții implicați într-un jaf.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *