5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru iluminatul locuinței tale

Iluminatul locuinței este un lucru mai mult decât complex. În funcție de corpurile de iluminat alese vei reuși să obții o atmosferă relaxantă și astfel să te simți bine în interiorul casei tale, fie că ești alături de familie, fie că ai în vizită prieteni apropiați.

iluminatBecurile trebuiesc alese cu multă grijă, astfel încât să obții o lumină caldă care să te bucure de fiecare dată când te afli în acel spațiu sau o lumină puternică, în bucătărie de exemplu, acolo unde trebuie să prepari anumite alimente.

Și chiar dacă unii ar crede că alegerea becurilor sau corpurilor de iluminat ar putea să fie universală, mai jos vei vedea că fiecare spațiu are caracteristicile sale, astfel că totul trebuie să fie ales diferit.

Iată mai jos 5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru iluminatul locuinței tale:

1. În sufragerie optează pentru o lumină caldă! Oferta este destul de variată, însă becurile cu LED, pe care le poți regăsi aici, reprezintă cea mai bună soluție. Asigură un iluminat cald și de asemenea sunt foarte rezistente și nu necesită un consum mare de energie. În sufragerie va trebui să alegi un iluminat nu foarte puternic, fiind locul în care îți primești musafirii sau privești la televizor. Totul trebuie să fie ales cu multă grijă, de la alegerea unor lămpi cu LED, precum sunt acestea și până la alegerea unor veioze potrivite, cumpărate cu scopul de a înfrumuseța și mai mult încăperea, reușind să se potrivească cu restul elementelor de design ale locuinței.

2. Bucătăria trebuie să beneficieze de un iluminat mai puternic, fiind spațiul în care trebuie să vezi foarte bine în timpul preparării mâncării. Poți alege becuri cu LED de intensitate mai mare, care te vor putea bucura de o lumină caldă și în același timp de un iluminat de calitate.

3. În dormitor vei avea nevoie de o lumină redusă ca intensitate, dar la fel de caldă. Este bine să ai în vedere alegerea unor corpuri de iluminat care să te ajute să ai un iluminat plăcut, iar becurile cu LED să îți ofere o lumină caldă și în același timp foarte relaxantă. Dormitorul este spațiul în care trebuie să te simți minunat, este locul în care trebuie să te relaxezi cel mai mult și de aceea totul trebuie să te ducă cu gândul la confort.

4. Alege cu grijă corpurile de iluminat din baie. Aici, lumina trebuie să fie suficient de puternică, pentru a depista orice fir de păr rămas în urma bărbieritului. Cu toate acestea, nu opta pentru o lumină rece, baia fiind spațiul în care trebuie să te simți bine și în același timp să te răsfeți. Poți opta pentru becuri LED cu lumină caldă, dar și pentru alegerea unor corpuri de iluminat potrivite condițiilor de umezeală. De această dată este bine să ceri sfatul specialiștilor, astfel încât să previi eventuale accidente nedorite.

5. Lumina puternică trebuie întotdeauna aleasă cu grijă la birou – dacă alegi să lucrezi de acasă trebuie să ai în vedere alegerea unor corpuri de iluminat specifice pentru biroul tău. Pe de o parte, acestea trebuie să și înfrumusețeze spațiul, iar pe de altă parte ele trebuie să te ajute să lucrezi în condiții confortabile, chiar și noaptea târziu. Vei avea nevoie de o lumină puternică, dar și de anumite corpuri de iluminat pentru birou, precum o veioză așezată foarte aproape de spațiul de lucru.


Lasă un Comentariu...

*